dimecres, 24 de març del 2010

Inicien les obres del port de Blanes. 24/3/10...

Inicien les obres d'ampliació del port de Blanes que duraran prop de dos anys
Diari de Girona 24/3/10

Els treballs s'aturaran des del 15 de juny fins al 15 de setembre per no interferir durant aquest període en l'activitat turística del municipi
.

Les obres van començar ahir amb la construcció de la zona de càrrega i descàrrega de materials. carles colomer

Ports de la Generalitat acaba de començar les obres d'ampliació del port pesquer de Blanes, una instal·lació fortament castigada per la llevantada del desembre de 2008 el dia de Sant Esteve. L'actuació suposa la construcció d'un nou dic d'abric exterior i el perllongament del contradic per millorar la funcionalitat i les condicions de recer de la instal·lació portuària. Es tracta d'un projecte llargament reivindicat, que ha comportat contrvèrsia i que té un termini d'execució de vint-i-tres mesos i suposarà una inversió de 22,7 milions.
Les obres es van iniciar ahir amb la construcció de la zona de càrrega i descàrrega de materials, al costat de la benzinera de pesca, que servirà com a punt d'abastament de l'obra.
Un cop feta aquesta zona, es començarà a fer el punt des d'on arranca el nou dic de recer, per després continuar amb l'execució del dic de recer que tindrà una longitud de 595 metres.El port pesquer de Blanes pateix una sèrie de problemes operatius per l'acció dels temporals que impedeixen el funcionament eficaç de la instal·lació, tal com es va veure en les darreres llevantades de desembre de 2008, el dia de Sant Esteve que van castigar aquesta zona. Les principals afectacions derivades dels temporals de llevant en el port de Blanes són problemes d'agitació interior en el moll pesquer i ultrapassaments de l'onatge en el dic de recer.

.
Reordenació sector pesquer

Aquest nou dic de recer permetrà la reordenació del sector pesquer del port i es construiran nous molls a la dàrsena pesquera, es farà una major esplanada per a les activitats complementàries de suport a la pesca i, per acabar, es farà el perllongament del contradic. També, segons Ports, es preveu reordenar l'espai destinat a les activitats dels vaixells turístics locals.
Finalment, s'executarà la fase d'urbanització per dotar la instal·lació portuària de noves instal·lacions i equipaments. En aquesta fase, es farà un nou passeig per als vianants que s'ha de construir sobre les casetes dels pescadors, en el nou dic de recer.
Les obres d'ampliació del Port pesquer de Blanes es desenvoluparan amb criteris de màxim respecte pel medi ambient, segons informa Ports de la Generalitat. I és que segons afirmen, per evitar l'impacte paisatgístic a la punta de Santa Anna, en el traçat del nou dic, aquest arrencarà des del mateix punt on arranca el dic actual.
.

Aturada de les obres a l'estiu

Per altra banda, la Generalitat i l'Ajuntament de Blanes han acordat aturar les obres durant l'estiu per no interferir en l'activitat turística del municipi. Aquest període d'aturada començarà a partir del 15 de juny i finalitzarà el 15 de setembre.
Mentretant, amb l'objectiu de facilitar el trànsit de vehicles pel municipi, Ports de la Generalitat i l'Ajuntament han elaborat un itinerari per al pas de camions d'obra que van cap al port. Així, els camions entraran per l'avinguda d'Europa i continuaran pel passeig de Catalunya i el passeig Marítim fins a la zona portuària. I la zona s'ha senyalitzat amb panells d'avís d'obres i senyals verticals que indiquen pas de camions.
??? I també, s'han creat dues franges horàries per al pas de camions d'obra: una de les 7 hores del matí a les 15 hores de la tarda i la segona, que anirà des de les 18 hores de la tarda fins a les 20 hores del vespre.

Inicien les obres del port de Blanes
El Punt 24/3/10

Les obres es van iniciar tot just ahir al costat de la benzinera de pesca. Foto: PORTS.

L'empresa pública Ports de la Generalitat va iniciar ahir les obres d'ampliació del port pesquer de Blanes. L'actuació es basa en la construcció d'un altre dic d'abric exterior i el perllongament del contradic, per millorar la funcionalitat i les condicions de recer de la instal·lació portuària. Les obres s'han iniciat amb la construcció de la zona de càrrega i descàrrega de materials, al costat de la benzinera de pesca, que servirà com a punt d'abastament de l'obra. Un cop feta aquesta zona, s'ha de començar a fer el punt des d'on arranca el nou dic de recer, per continuar després amb l'execució del dic de recer, que tindrà una longitud de 595 metres. Aquest nou dic de recer permetrà la reordenació del sector pesquer del port. D'aquesta manera, es construiran nous molls a la dàrsena pesquera i es farà una esplanada més gran per a les activitats complementàries de suport a la pesca. Després es farà el perllongament del contradic. Finalment s'executarà la fase d'urbanització per dotar la instal·lació portuària de noves instal·lacions i equipaments. Sobre les casetes dels pescadors es farà un passeig nou per als vianants.

Amb l'objectiu de facilitar el trànsit, Ports de la Generalitat i l'Ajuntament han consensuat un itinerari i un horari per al pas dels camions de l'obra. Així, els camions entraran per l'avinguda d'Europa i continuaran pel passeig de Catalunya i el passeig Marítim fins a la zona portuària, de les set a les tres de la tarda i de les sis a les vuit del vespre.