dijous, 4 de novembre del 2010

Cigonya negra (Ciconia nigra) sobre la desembocadura del riu Tordera 4/11/10

Aquest matí a passat planejant una cigonya negra (Ciconia nigra) sobre la desembocadura del riu Tordera direcció Blanes, a no gaire alçada.

És la primera vegada que la veig a aquest lloc, o millor dit sobre aquest lloc, tot i que es tracta d'una espècie molt escassa però regular riu amunt durant els passos migratoris.

També aquest matí com a més destacat, un astor (Accipiter gentilis) jove capturant una polla d'aigua (Gallinula chloropus), pel color i mida, doncs ha estat una escena molt ràpida, sortint del bosc de ribera i caient molt fort a on l'ha atrapat, una zona sorrenca amb canyís a la part interior de la desembocadura.

Un estol de 14 cotorretes de pit gris (Myiopsitta monachus) molt cridaneres sobre la desembocadura i càmping La Tordera.

Continuen els cabussets (Tachybatus ruficollis), l'ànec xiulador (Anas penelope) mascle o alguns xarxets (Anas crecca) femella, entre molts altres.

Un parell de tortugues de rierol (Mauremys leprosa) i una tortuga de Florida (Trachemys scripta elegans) prenent el sol juntes sobre el canyís tombat, i moltes granotes verdes (Pelophylax perezi) croant arreu.