dilluns, 1 de novembre del 2010

Les obres de millora de la desembocadura del riu Tordera a la riba de Blanes 28/10/10...

Les fotografies són del passat dijous 28/10/10
.
Si passeu pel corriol entre la desembocadura de la Tordera i el càmping El Pinar, a la riba de Blanes, veureu que l'ajuntament està realitzant algunes obres... es tracta de les feines de millora que la regidoria de Medi Ambient de Blanes realitza a l'espai gràcies a un ajut econòmic del DMAH.
.
No conec al detall el projecte, i en realitat lo correcte seria que l'anunciés i concretés la pròpia regidoria (demano disculpes) però inclou l'acondicionament del corriol per al pas de bicicletes i per evitar la circulació motoritzada que hi havia, l'eliminació dels corriols per l'interior del canyar cap al canyissar i llera del riu amb l'ocultació i tapat d'aquests (veure fotos), la instal·lació d'una tanca de fusta a tot el recorregut, i la senyalització de l'espai mitjançant plafons informatius compartits amb la regidoria de Malgrat de Mar (a l'altre riba).
.
Per la seva banda, i segons les últimes notícies de que disposo, la regidoria de Malgrat de Mar també instal·larà la tanca a la riba per delimitar el camí d'accés a la platja entre la zona reforestada de la desembocadura i càmping La Tordera, a més a més de la senyalització de l'espai mitjançant plafons informatius com ja he comentat abans. En principi, la tanca a la banda de Malgrat s'instal·laria quan la torre d'observació estigui finalitzada del tot (que no trigarà gaire), però sincerament desconec quan exactament.
.
Suposadament, l'actuació compartida entre Blanes i Malgrat també inclouria el tancament i senyalització de l'interior de l'espai natural per la banda de mar (barra de sorra) entre les dues tanques (la de Blanes i la de Malgrat) unint els extrems a la zona de platja i delimitant i controlant l'accés a l'interior de la desembocadura durant l'època de nidificació.
.
Algunes imatges d'aquest dijous al corriol entre la desembocadura i el càmping El Pinar (Blanes)...
.

4 comentaris:

Sisku (6Q) ha dit...

Corre, corre!!!! Que haviat hi han eleccions!!!!

Javier Romera ha dit...

Hola Francesc,

Ens coneixem prou per saber que jo mai em posiciono a favor o en contra d'una persona, càrrec o ajuntament per motius polítics o personals, així que espero que no se malinterpreti la meva resposta...

En aquest cas concret, si no està fet (i acabat) des de començaments d'any és única i exclusivament per par del Departament de Medi Ambient de la Generalitat i de l'ACA, que són els veritables responsables d'una penosa burocràcia que penalitza a aquelles persones i/o administracions que volen fer les coses bé i/o pensant en la protecció dels espais naturals, i més a espais com aquest on tenen interessos especulatius i, sincerament, els importa una M.

Si necessites detalls o més informació, només has de preguntar. Però no és correcte ni just carregar contra qui ho fa bé, més quan ha de treballar també en contra de tots els que ho fan malament i ningú els critica, tot el contrari... hi ha de tot.

Hi ha ajuntaments penosos (molt a prop), però també hi ha técnics i càrrecs que volen fer bé les coses. Personalment, prefereixo ajudar-los a aquests que no pas als altres desgraciats.

Salut.

Xavi

Sisku (6Q) ha dit...

Hl Xavi; en cap moment el meu comentari va dirigit a aquells que fan les coses bé, tots sabem que en política les coses funcionen unica i exclusivament per interesos... el que trobo curiós (més havist penós) es que després del meu article del mes anterior a on vaig tocar el tema de que a la banda de Blanes continua sense arrenjar; de cop i volta, surten els calés i començen les obres!!! a tu no t'ho sembla?!
Salud company

Javier Romera ha dit...

Hola Francasc,

En aquest cas concret hi ha ganes de fer bé les coses a nivell personal per part d'alguns tècnics i polítics, de totes dues ribes, no només interessos polítics.

L'any passat ja hi havia ganes de fer-ho, però fins al febrer passat no va arribar la "possibilitat" de rebre finançament. Aquell mateix febrer, precisament perquè hi havia la voluntat personal de fer-ho per part de tècnincs i càrrecs públics (no tots, tot s'ha de dir), es van presentar els projectes, es van demanar tots els permisos necessaris a ACA i DMAH, i es va solicitat l'ajuda econòmica. L'idea, i la voluntat, era la de poder fer-ho abans del 15 d'abril per tal d'afavorir la nidificació d'aus a l'interior del riu, i amb aquesta voluntat es va demana celeritat als respectius Departaments. Pensa que també hi ha la senyalització dels accessos al riu des del pont de la renfe fins a la platja, a totes dues ribes.

No ha estat fins a finals de setembre-principis d'octubre que s'ha rebut l'autorització "tardana" de l'ACA i del DMAH, a sobres amb condicionants i amb la per mí renosa puntailla de que no podem fer res fins que no l'autoritzin ells. Pensa que Orchis ha rebut l'autorització per delimitar i senyalitzar les zones de nidificació 3 mesos desprès d'acabar-se la temporada de cria... imagina.

Fins a principis d'octubre no es va rebre la resposta de si ajudaven o no econòmicament, i ho fan amb la condició de que s'ha de justificar l'actuació abans del 15 de novembre. En menys d'un mes s'ha hagut de retocar els projectes per adaptar-los a les condicions dels permisos, i pensa que per exemple ahir al matí la tècnica de Blanes va rebre la proposta de cartell informatiu per part de Malgrat, doncs com ja t'he comentat, és una actuació conjunta. Per cert, a mí no m'agrada gens els cartells, un toston i lletjos, marcats per unes normes pensades per altres espais, no per les necessitats reals d'aquí.

Ho fan ara per tot això, no perquè vinguin eleccions municipals d'aquí a uns mesos. O et penses que la torre la posem ara perquè el del càmping o Orchis ens presentem a les eleccions???

Lo que s'ha fet fins ara a la riba de Malgrat és amb finançament privat, si no, també s'ahuria de fer ara.

I la regidoria de Blanes ha mostrat fes de fa molt temps ganes de recuperar el bosc de ribera de tot el tram, però com ho fan???...

Plantar és molt fàcil... compres plantes a Bioriza i contractes un equip que t'ho planta tot... no?... Però, quiu i com es rega desprès??? A sobres es criticaria l'abandó i la pèrdua de diners perquè els arbres s'assequen. Orchis i Càmping La Tordera tenim cura de les plantes i reguem quan és necessari perquè l'aixeta i la manguera la tenim a l'altre costat de la tanca del càmping. On enchufes la manguera a la riba de Blanes??????????? Qui paga les cubes???????

Ja et vaig comentar que no creia afortunats alguns dels teus escrits, que si volies parlavem de tot això i fins i tot et vaig explicar que el problema de la riba de Blanes és que no hi havia cap privat o associació interessada, i que Orchis arribava fins on arribava.

Si tu coneixes algú disposat a fer coses, regar, o deixar l'aixeta oberta quan tu li demanis... llavors es podrà recuperar la riba de Blanes. Vinguin o no eleccions.

Trist, però funciona així, doncs ara per ara l'ACA i el DMAH no fan ni faràn res, i els ajuntaments tenen altres prioritats presupostàries.

Continuo pensant que millor parlar-ne.

Salut,

Xavi