dilluns, 1 de novembre del 2010

Sobre la delimitació de Costes a Blanes 31/10/10...

Els càmpings titllen l'atermenament de Costes d'"arbitrari" i "poc rigorós"
Diari de Girona 31/10/10
.
Els representants de les quatre instal·lacions afectades presenten al·legacions i agraeixen públicament el suport de l'Ajuntament
.
Els tècnics de l'Estat mostrant per on passarà l'atermenament el passat 14 d'octubre. carles colomer
.
JORDI VERA
Els representants dels quatre càmpings de Blanes afectats per l'atermenament de Costes afirmen que el projecte té una manca de "rigor científic" i que es basa en l'"arbitrarietat absoluta" de l'Estat. Aquests qualificatius els fan constar en les al·legacions que han presentat contra la fitació que es va dur a terme sobre el terreny el passat 14 d'octubre. En aquell moment, el Ministeri de Medi Ambient va obrir un termini de 15 dies per presentar les al·legacions, que ara ja ha finalitzat.
.
Segons els representants, les al·legacions es fonamenten principalment en la "manca de rigor científic de l'estudi de Costes, que ha realitzat una empresa pública anomenada Tragsa". Els representants sostenen que l'estudi elaborat per Tragsa conté errors importants tant sobre la geomorfologia del sòl on s'ubiquen els càmpings com en el seu origen.
.
A banda dels errors, els càmpings asseguren que el traçat marcat per Costes és d'una "arbitrarietat absoluta", ja que té angles rectes i va reseguint les tanques i les portes exteriors dels càmpings. A més, defensen que Costes segueix la zona de sòl no urbanitzable i deixen fora de l'atermenament els terrenys de sòl urbà consolidat, perquè en aquesta part "hi trobarien massa veïns".
.
Finalment, des dels càmpings es recorda que la geomorfologia de Blanes és igual a tot el municipi: "A Blanes tothom sap que la geomorfologia del sòl i el seu origen és el mateix des de Sa Palomera fins el riu Tordera". Cal recordar que el procés de Costes segueix el seu curs, però molt lentament. La fitació estava prevista per al mes de juny, però la pressió dels propietaris, l'Ajuntament i la Generalitat va aconseguir que es posposés per no perjudicar la temporada d'estiu.
.
Un bon suport
.
Per altra banda, els representants dels càmpings, a través d'un comunicat, expressen el seu agraïment cap a l'Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya pel suport mostrat durant tot el procés. "Els càmpings estan molt encoratjats amb l'últim acord del plenari de l'Ajuntament de Blanes on proposaven com a alternativa que l'atermenament es mantingués en l'actual", destaquen en el document. "Volem agrair públicament a tots els grups municipals la seva fermesa en la defensa de la integritat territorial del poble de Blanes", es pot llegir també en el comunicat, on els representants no perden l'esperança.