dimecres, 10 de novembre del 2010

Ja!!!... Medi Ambient afirma que les obres de Can Juncadella no es poden legalitzar . Diari de Girona 10/11/10

Un cop ja s'ha fet el mal, un cop finalitza la temporada estiuenca, un cop... etc, etc, etc,... . I s'obren les apostes... Qui aposta perquè es recuperarà l'espai malmès???
.
Medi Ambient afirma que les obres de Can Juncadella no es poden legalitzar
Diari de Girona 10/11/10
.
Les obres i edificacions construïdes es troben en espai protegit i al parer del Govern serien incompatibles
.

Van reomplir la cala Rajols amb sorra tot i ser una platja de pedres. diari de girona
.

DDG
El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha portat als jutjats les actuacions que s'han fet a la finca de can Juncadella de Lloret de Mar i segons el delegat de la conselleria a Girona Emili Santos les obres i edificacions que s'hi han fet darrerament "no es poden legalitzar, perquè són incompatibles amb un espai protegit".


I és que, aquesta finca es troba en una paratge dins el Pla d'Espais Natural (PEIN) Massís de Cadiretes i per tant, al seu parer, les actuacions que s'hi han fet darrerament, com ara construir-hi una escala, omplir una platja amb sorra tot i ser de pedres, fer-hi noves edificacions, entre altres; tot això "pot ser constitutiu de delicte".


Aquestes declaracions fetes ahir a Nova Ràdio Lloret són el que han portat el Departament de Medi Ambient a denunciar una sèrie de construccions irregulars, que van poder descobrir els agents rurals fent una inspecció per aire, i amb la qual van concloure que hi havia edificacions que des del departament que si bé es coneixien a través de denúncies, un cop inspeccionat es va concloure que n'hi havia més que no s'havien conegut abans, relata Santos.

Aquests fets s'han posat al coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient i el jutjat de Blanes i ara el departament, explica el seu titular a Girona, no pot fer més, sinó que "posar-ho en el seu coneixement i estar a la seva disposició per qualsevol consulta". I és que el que Medi Ambient considera és que si bé no es podran legalitzar les obres en ser en una zona protegida perquè "la major part no són compatible amb la protecció de l'espai".


I per Santos, quan els amos de la finca, vinculats amb l'exprimer ministre del Kazakhstan, al seu dia "no van valorar que compraven una finca dins espai protegit" i a més, explica que si bé "els recursos econòmics no són problema per ells però és difícil que es posin a to" després les moltes actuacions irregulars i tots els expedients oberts per part de l'Ajuntament.