diumenge, 7 de novembre del 2010

Sobre les obres d'adequació de la desembocadura de La Tordera a la riba de Blanes 7/11/10...

Blanes engega les obres per adequar la desembocadura del riu Tordera
Diari de Girona 7/11/10
.
L'Ajuntament, amb l'ajut de Medi Ambient, instal·larà una tanca de fusta de 280 metres, rètols informatius, papereres i estacions per a bicis
.

La tanca evitarà que els visitants puguin accedir al riu i, a més, es prohibirà el pas de vehicles motoritzats. carles colomer
.

BLANES JORDI VERA
L'Ajuntament de Blanes ha iniciat les obres per adequar el tram final de la desembocadura del riu Tordera per tal que la zona pugui ser visitable i al mateix temps es protegeixi la fauna que hi habita. En aquest sentit, el consistori està instal·lant una tanca de fusta de 280 metres de llargada per impedir l'accés dels visitants al riu i, a més, té previst prohibir el pas als vehicles motoritzats perquè no es malmeti la zona. Per altra banda, també s'ha comprat una altra tanca de 200 metres de llargada, que està feta amb fusta i corda, per protegir la zona en època de nidificació de les aus que viuen al delta del Tordera. Per això, aquesta tanca només s'instal·larà des del mes d'abril fins al setembre i, segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo, ho farà un any Malgrat de Mar i un any Blanes, els dos pobles que toquen a banda i banda del delta.
.

A part de les diverses tanques, el consistori està realitzant una neteja i desbrossament dels arbustos de la zona i instal·larà vuit plafons, dels quals alguns indicaran la prohibició de pas i d'altres donaran informació sobre les diferents espècies que es poden observar a la zona del delta. També s'instal·laran quatre papereres de fusta i un aparcament de bicicletes per aconseguir que la zona estigui adequada per als visitants. "Volem dignificar la zona del delta de la Tordera, perquè es pugui visitar, però amb protecció per als animals que hi viuen", va comentar Lillo.
.

El cost total de les obres és de 29.272 euros, dels quals una gran part es pagaran amb una subvenció atorgada pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat per un import de 20.000 euros i la resta anirà a càrrec de l'Ajuntament de Blanes. La subvenció s'havia demanat en reiterades ocasions: "Feia un any que anàvem darrere d'aquesta subvenció i al final s'ha aconseguit", va explicar Lillo. Per altra banda, el consistori plantarà 17 arbres d'espècies diferents i uns 60 arbustos. Per poder regar-los, s'està instal·lant, a més, un sistema de degoteig. En total, seran 180 metres d'instal·lació habilitada per al degoteig, que permetrà que els arbres estiguin en bon estat.
.

Amb aquest projecte, però, no s'acaba l'impuls del delta. El consistori vol seguir potenciant la zona i té previst realitzar més projectes per afavorir la presència de turisme a la zona, ja que es tracta d'un espai natural que es pot aprofitar molt més. "També està previst fer-hi una torre d'observació, però això serà més endavant. De moment, hem començat per les tanques", va afegir Lillo.