diumenge, 19 de juny del 2016

Quan els espais naturals fluvials passen a ser Parcs urbans enjardinats... El gos no vol soroll. El Punt Avui 19/6/2016

El gos no vol soroll
El Punt Avui 19/6/2016

Crítiques a la instal·lació d'una caseta de petards a l'entrada de l'espai d'esbarjo de gossos de Palafolls

L'Ajuntament atribueix l'error al propietari i garanteix un canvi de lloc


TERESA MÁRQUEZ - PALAFOLLS
La fòbia que tenen els gossos als petards és prou coneguda per tothom. Determinats animals passen un autèntic calvari en èpoques com les de Sant Joan, quan es multipliquen els focs artificials en carrers i places. A Palafolls en són tan conscients que la setmana passada fins i tot es va organitzar una xerrada a càrrec del centre veterinari local i amb el suport de l'àrea de Medi Ambient per donar pautes als propietaris per poder afrontar aquests dies de soroll desmesurat amb certes garanties i una mica més de tranquil·litat. Per aquest motiu, l'aparició fa uns dies d'una caseta de petards a pocs metres de l'entrada de la zona d'esbarjo de gossos del parc fluvial de la Tordera, batejada com el Gorg dels Cans, va aixecar un munt de crítiques entre els usuaris.

Com era de preveure, les xarxes socials es van omplir de comentaris sobre la desafortunada decisió que obligava els animals de companyia a conviure cara a cara amb el seu principal enemic auditiu. Les queixes es van concentrar en l'Ajuntament, a qui els propietaris consideren responsable últim de la instal·lació del lloc de venda, ja que havia donat el permís corresponent. Els comentaris, alguns pujats de to i amb vocabulari gruixut, coincidien a rebutjar de ple una decisió que consideren, com a mínim, desencertada.

Alertats pel malestar dels usuaris del Gorg dels Cans –la comunicació via xarxes socials té una immediatesa encomiable que obliga a no allargar la resposta–, des del consistori s'han afanyat a donat les explicacions pertinents. El regidor de Medi Ambient, Josep Rueda (PSC), va assenyalar divendres que havia estat el propietari de la caseta de petards qui s'havia equivocat de lloc i havia ocupat el que no tenia assignat. Rueda va assegurar que s'esmenaria l'error amb el trasllat de l'estructura a un altre indret de la mateixa zona, però a tocar d'una plaça urbana i no pas d'un espai destinat a l'oci dels animals.