dimarts, 22 de novembre del 2016

Possible origen dels trions alpins (Ichthyosaura alpestris) detectats al Montnegre 22/11/2016

Els Agents Rurals intervenen 122 exemplars de rèptils i amfibis protegits a Vallgorguina
El9nou.cat 22/11/2016

Els Agents Rurals han intervingut a Vallgorguina 122 exemplars d’amfibis i rèptils d’espècies de fauna salvatge protegida.

Exemplars de tortugues recuperades a Vallgorguina. Foto: Agents Rurals

Es tracta d’una delicte contra la fauna que s’ha investigat sota la direcció del Jutjat d’Instrucció número 4 de Granollers. Els Agents Rurals van trobar a Vallgorguina unes instal·lacions preparades per albergar amfibis i rèptils.

A partir de l’autorització judicial, es va fer una entrada i escorcoll a les instal·lacions on s’han trobat els 122 exemplars d’espècies com el tritó palmat, el tritó alpí, el tòtil, la salamandra comú, el llangardaix verd occidental, la tortuga mora i la tortuga grega o marginada. Tots els animals han estat traslladats al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya.

ARRENCADA DE LA INVESTIGACIÓ

La investigació dels Agents Rurals va iniciar-se després de la troballa per part de tècnics del Servei de Parcs de la Diputació de Barcelona d’exemplars de tritó alpí en rieres del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Es tracta d’una espècie que només es troba en punts del centre d’Europa i de manera aïllada a la Serralada Cantàbrica. Per aquest motiu, es va sospitar que havien estat reintroduïts al medi natural sense cap mena de control administratiu.

Ara se segueix investigant per saber si els tritons alpins localitzats al Parc del Montnegre i el Corredor podien provenir d’aquesta instal·lació de Vallgorguina.