diumenge, 20 de novembre del 2016

Sobre la consulta a Tossa de Mar 20/11/2016... Dia de ridículs i greus errades...

Dia de ridículs i greus errades aquest diumenge sense consulta a Tossa de Mar.

I és que barrejar la suspensió d'aquesta consulta amb el dret a decidir és d'un absurd monumental... en primer lloc perquè aquí hi ha més mentides i manipulacions de l'equip de govern municipal, tant sobre el projecte com sobre la consulta, que no sobre el dret o no a fer-la (tema totalment separat, més quan coneixem els documents al respecte i l'actitud de l'ajuntament)... i principalment perquè fa temps que queda clar que aquí el que es demana és l'empara d'un poble per justificar una especulació urbanística que ni ells volen assumir com a pròpia.

"Multitudinària" manifestació amb l'alcaldessa al capdavant...  Té el poble dividit com diu ella?...

Mig centenar de persones protesten a Tossa per la consulta sobre el port suspesa
El Món 20/11/2016

L'oposició i diverses associacions, contràries al projecte, no donen suport a la concentració perquè consideren que "no té res a veure"

Concentració que s'ha fet a Tossa amb l'alcaldessa, Gisela Saladich, davant | ACN

Unes 50 persones han protestat aquest migdia a la Plaça de l'Esgésia de Tossa de Mar (Selva) contra la suspensió judicial de la consulta que havia de servir per saber l'opinió dels ciutadans del municipi sobre la construcció d'un port a la localitat. La concentració l'ha convocat la sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana i ha rebut el suport de l'equip de govern. L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, espera que en un mes puguin votar i reconeix que aquesta situació "té el poble dividit".

Per la seva banda la oposició ha donat suport a les entitats contràries al projecte i que han decidit recollir signatures en contra de la construcció del port. El secretari de l'associació Amics de Tossa, Jaume Lleonart, diu que estan a favor de la consulta però que no van a la concentració perquè “no té res a veure” amb el problema.


Greu, gravíssima errada d ANC de Tossa de Mar en fer-li el lloc a un equip d govern i uns especuladors. L'han cagat amb lo d'avui

LA "CONSULTA" DE TOSSA NO TÉ RES A VEURE AMB LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA ¡¡
Som conscients de que aquest titular li pot resultar sorprenent a moltes persones, però atesa la dinàmica de desinformació que s´està creant entre els tossencs, creiem que es convenient una clarificació al respecte.
La suspensió -que no anulació- de la "consulta", és atribuible al fet que l´Equip de Govern local, amb l´objectiu de maquillar devant l´opinió pública la modificació de la qualificació urbanística d´uns espais protegits, - per a fer-los edificables -; hi hagi barrejat una hipotetica infra-estructura portuària que està totalment fora de les competències pròpies de qualsevol ens local, la qual cosa podría deixar-la al marge de la normativa sobre consultes populars del Parlament de Catalunya.
Es totalment irresponsable el comunicat de l´Equip de Govern de l´Ajuntament de Tossa, intentant presentar la resolució d´un jutjat de Girona com un atac al "dret a poder votar" , i volent fer recaure la responsabiliat de la suspensió en CiU , ERC, C,s i " l´Estat ".
L´objecte de la "consulta" no és un tema urgent pels tossencs . Per tant , fins que no hi hagi una resolució judicial, recomanem paciència i respecte a tothom; evitant la presa de decissions que podrien reportar posteriors responsabilitats. Per acabar, volem fer avinent que tant els parlamentaris de Catalunya Sí Que Es Pot; com els d´altres forces polítiques, estaran, en tot moment, amatents a evitar qualsevol actuació que sigui contrària als interesos del conjunt de la població, en general, i dels veïns de Tossa en particular.




CONSULTA SÍ O SÍ
La CUP rebutja la decisió judicial que no permet a Tossa votar el 20N
llibertat.cat 19/11/2016

La formació independentista considera que la consulta s’ha de celebrar Sí o Sí.

La CUP rebutja la decisió judicial que no permet a Tossa votar el 20N

La CUP rebutja frontalment la suspensió de la consulta de Tossa de Mar sobre la modificació del POUM. Els independentistes consideren inacceptable que es negui als ciutadans de Tossa el dret a decidir sobre una qüestió de gran rellevància pel municipi i el territori.

La formació també denuncia que el jutjat contenciós-administratiu número 2 de Girona ha obviat totes les al·legacions que el govern municipal de Tossa ha presentat contra la suspensió cautelar. Donant per bona la versió de la subdelegació del govern espanyol,representant d'un estat que, un cop més, demostra la seva fòbia al dret del ciutadans a decidir democràticament sobre el futur del seu territori.

La CUP coincideix amb el conjunt d'entitats, col·lectius i grups polítics de Tossa que la consulta s’ha de celebrar Sí o Sí, amb permís o sense de l'estat espanyol i s'adhereix a la concentració de protesta convocada per aquest diumenge a les 13h a la plaça de l’Església de Tosa ,fent una crida a la mobilització de les tossenques i els tossencs a favor de la consulta.

Els independentistes afirmen que seguiran treballant de forma activa, amb les entitats de Tossa, per garantir la celebració de la consulta, en una nova data consensuada amb el conjunt de la població.

La formació recorda el seu rebuig frontal al projecte especulador i elitista que hi ha darrera la proposta de modificació del POUM.

Cal recordar que aquesta setmana el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre la consulta que s'havia de fer diumenge a Tossa de Mar sobre el projecte per construir un port esportiu. La suspensió la va demanar la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, al·legant, entre altres coses, que es basa en la llei de consultes catalana que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol.

Segons recull diversos mitjans, l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, no entén l'actuació de la delegació del Govern de l’estat que no hagi intervingut en cap de les consultes que s'han fet fins ara en diferents municipis de Catalunya i sospita que “algú ho ha demanat”. 


ERC Tossa de mar ha añadido 2 fotos nuevas.
3 h
AMAGAR LA VERITAT ÉS MENTIR, I MENTIR ÉS MANIPULAR.
El passat dia 9, la Subdelegació del Govern a Girona es va posar en contacte amb alcaldia per comunicar-li que havia detectat defectes de forma en la tramitació de l'expedient de la consulta que volien celebrar el 20N. El mateix dia i amb la finalitat que no es suspengués la consulta, tal com demostra el document que adjuntem, alcaldia va enviar un document suplicatori en el qual manifestava que respectaven tant la legislació catalana, com l'estatal, com la sentència del Tribunal Constitucional de 103/2008 de 11 de setembre, El divendres 11 s'oficialitzava la suspensió de la consulta. Llavors:
- Per què es va permetre el debat del dia 12 i es va permetre que els promotors del SI muntaran una carpa i seguissin fent campanya al mercat setmanal del dia 17 ?.
- Per què es va amagar la notícia fins al dia 14, publicant-la un mitjà informatiu (Catalunya Ràdio) i no el mateix Ajuntament amb els seus propis mitjans el día que es va assabentar de la anulació de la consulta?.
- Fins on arriba la hipocresia, manifestant-se el TU i l'Equip de Govern junt amb l'ANC i la CUP a favor del dret a decidir, si amb anterioritat van manifestar, per escrit, la seva submissió a la decisió del Tribunal Constitucional que declara fora de llei a la Llei de Consultes Catalana?.
Nosaltres, la Secció Local ERC-Tossa fermament #DiemNo



Desde Tossa en Acció volem agraïr a l'Arnald que ens permeti compartir aquest text amb tots vosaltres!! Creiem que queda prou clar!!
Gràcies!!!
Als companys de l’ANC:
Se’ns va demanar de fer una cadena humana i la varem fer.
Se’ns va demanar de fer una V i la varem fer.
Se’ns va demanar d’omplir la Meridiana i ho varem fer.
Sempre en defensa del nostre dret a ser i a subsistir com a poble, en defensa del nostre país, la nostre gent, la nostre llengua, la nostra terra. En defensa, en definitiva, del nostre dret a dir-nos CATALANS.
I ara ens demaneu que sortim en defensa dels interessos d’uns especuladors? d’una gent a la que no l’importa gens el nostre poble, el nostre paisatge, el nostre passat, el nostre futur i el dels nostres fills i nets? d’una gent a la que tan sols els importen el beneficis que pensen obtenir i, que per fer-ho, no dubten en mentir, manipular, enganyar...?
Com deia en Lluís Llach: no és això, companys, no és això.
No vos deixeu enganyar per l’aparença de legalitat democràtica que sembla tenir el procés participatiu que ara pretenen endegar els especuladors, és tan sols un parany, una eina per aconseguir el que volen. No vulgueu ser còmplices de la destrucció dels nostres paratges naturals, el nostre bé més preuat, el que fa que, amb orgull, ens puguem anomenar TOSSENCS.
Arnald



Benvolguts:
La plataforma DIEM NO està integrada per “Amics de Tossa”, “Tossa en Acció”, i representant de les seccions locals de Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El nostre vincle d’unió és la preservació del patrimoni Natural que suposa els paratges de “Es Cards” i “Vinya d’en Puig”
El passat divendres vam assistir a una reunió convocada per "Tossa per la Independència" /ANC a la seu de l’Ajuntament per intentar donar una resposta conjunta a la suspensió de la consulta del 20-N
En aquesta reunió va quedar clar que si s’organitzava una concentració, seria per part de "Tossa per la independència" / ANC i l’Ajuntament de Tossa.
En cap cas vàrem donar suport a aquesta concentració. Per tant
MANIFESTEM : Que ens desvinculem total i absolutament d’aquest acte i que no hem tingut res a veure amb la seva organització i difusió. Ja que creiem que no té res a veure la defensa del Patrimoni Natural que nosaltres plantegem amb el "dret a decidir". Barrejar-ho és només una intent de donar a l'Ajuntament de Tossa un suport que ara no té donat el rebuig que ha generat el projecte del Port.
Ben cordialment
PLATAFORMA DIEM NO