dilluns, 20 de febrer del 2017

Més sobre la prolongació de l'autopista C-32 entre Tordera i Tossa de Mar 20/2/2017

Aturem la C-32 denuncia que l’alcalde insta els empresaris a fer pressió a favor de l’autopista
Nova Ràdio Lloret 20/2/2017

IMATGE: PROJECTE DE PROLONGACIÓ DE LA C-32 | FONT: FACEBOOK ATUREM LA C-32

ARXIU DE SO: JORDI PALAUDELMÀS, JAUME DULSAT, MIQUEL LUPIÁÑEZ I GISELA SALADICH

Aturem la C-32 denuncia que l’alcalde Jaume Dulsat insta hotelers i botiguers a “fer pressió” a favor de l’autopista, per intentar contrarestar l’aparició als mitjans dels que són contraris a la prolongació fins a Lloret. La plataforma assenyala que això ha passat després que el recurs que ha presentat s’hagi admès a tràmit.

A més, un dels portaveus, Jordi Palaudelmàs, critica que l’alcalde no hagi fet una extensa explicació pública dels seus arguments a favor del projecte.

En un comunicat, Aturem la C-32 qualifica de “manca de decència política” i de “vergonya” aquestes actuacions, que entén que “volen confondre la ciutadania” i “influir en la justícia”.

L’ajuntament de Tordera presentarà un escrit al TSJC com a part interessada, el mateix que farà Lloret, a diferència de Blanes. Jaume Dulsat defensa la necessitat de tenir un destí com Lloret connectat amb l’autopista. Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes, exposa que en el seu cas no compareixen en el procés judicial. Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa, reitera la seva voluntat que la C-32 es faci realitat.

Les declaracions dels tres alcaldes van estar recollides en la roda de premsa del Carnaval de la Costa Brava Sud.

El nou ramal de l’autopista fins a Lloret s’ha de començar a construir durant el mes de març. Aquesta és, almenys, la previsió que hi ha a hores d’ara, a banda del recurs presentat per la plataforma Aturem la C-32, que ha estat admès a tràmit.


L'alcalde de Blanes confia que el TSJC no frenarà la C-32
El Punt Avui 20/2/2017

Lupiáñez valora les millores del projecte

L'Ajuntament desisteix de comparèixer com a part interessada

El batlle de Blanes, Miquel Lupiáñez, a l'esquerra, i el primer tinent d'alcalde, Joaquim Torrecillas, el març del 2016. Foto: QUIM PUIG.

J. FERRER - BLANES
L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), confia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no frenarà la C-32. Lupiáñez considera que el projecte és necessari i que el Departament de Territori i Sostenibilitat treballa per reduir l'impacte ambiental als paratges de la Selva marítima. L'Ajuntament ha desistit de presentar-se com a part interessada després del recurs contrari a l'autopista presentat per la plataforma Aturem la C-32 al TSJC.

La decisió de no presentar-se es va acordar en la junta de portaveus de dijous a la tarda. Lupiáñez recorda que en el ple la majoria s'oposa a la infraestructura. En canvi, l'opinió favorable és majoritària en els tres socis del govern (PSC, CiU i ERC).

L'Ajuntament –ha confirmat l'alcalde– enviarà a la Generalitat l'acord de ple del 28 d'abril del 2016. Aquell dia els grups van exposar que en el procés participatiu ciutadà els veïns s'havien expressat en contra de l'autopista. L'Ajuntament també enviarà a la Generalitat una memòria del procés de participació que va desembocar en la consulta.

El 17 d'abril del 2016, els majors de 16 anys de Lloret i Blanes van votar a favor de la C-32. A Lloret, ho van organitzar una quinzena d'entitats i a Blanes, l'Ajuntament. Un 76,31% dels votants ho van fer en contra. La participació als dos pobles va ser minsa (un 5,52%).

LA DATA

17.04.16 dia que hi va haver la consulta ciutadana a Lloret i Blanes sobre l'allargament de l'autopista C-32