dijous, 15 de març del 2018

S’incrementa la producció d’aigua a la dessalinitzadora de la Tordera fins el 100% per abastir l'AMB 14/3/2018

El temporal marí malmet la captació d'aigua de mar de la dessalinitzadora del Llobregat
Agència Catalana de l'Aigua 14/3/2018

El fort onatge registrat en els darrers dies en tot el litoral català ha afectat una part de la canonada

S’està treballant en aconseguir els permisos per poder actuar d’emergència

S’incrementa la producció d’aigua a la dessalinitzadora de la Tordera fins el 100%, es continua amb les extraccions d’aigua subterrània en el delta del Llobregat i també s’intensifica l’aprofitament d’aigua superficial del Llobregat

El temporal marítim que ha afectat la costa catalana en els darrers dies ha provocat una sèrie de danys en el tub de captació de la dessalinitzadora del Llobregat, ubicada al terme municipal del Prat de Llobregat.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat la tramitació dels permisos per poder actuar d’emergència i reparar així el tram malmès amb el menor temps possible.

Amb la planta del Llobregat aturada momentàniament, s’ha incrementat la producció d’aigua a la dessalinitzadora de la Tordera, passant del 75 al 100%, es continua amb les extraccions d’aigua subterrània a la zona del delta del Llobregat (uns 4 hm3/mes) i també s’està intensificant l’aprofitament d’aigua del riu Llobregat, tenint en compte que les darreres pluges i nevades han incrementat els volums a la conca (al 65,6%, amb 140 hm3 i tendència creixent) i han afavorit uns cabals circulants elevats. Això fa possible que es pugui captar més aigua a les potabilitzadores d’Abrera i Sant Joan Despí.

Cal tenir en compte que actualment, els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan al 58,4%, amb 358 hm3 i tendència creixent.


El temporal marí malmet la captació d'aigua de mar de la del

Momentàniament, la dessalinitzadora de la passa del 75 al 100% de producció 1/3


Txell Vallespí Hace 20 horas
⚠️💧Aturada temporalment la dessalinitzadora del Prat de Llobregat per culpa dels temporals. Per compensar, s'ha incrementat fins al 100% la producció de la planta de la Tordera. L' ja tramita els permisos per arreglar la canonada malmesa al Prat.