dijous, 15 de març del 2018

Surrealista Seminari sobre l'aigua a la Tordera el d'ahir 14/3/2018

En calent millor mossegar-se la llengua i no parlar més del compte, oi?

Abans de res, magnífica tasta i organització a càrrec d'ISACC TorDelta... Felicitats!!!

Ara bé... surrealista intervenció dels 3 ponents i de molts "subordinats" d'aquests a la sala, que recordava més la peli de Parc Juràssic, amb Tiranosaures i Velociraptors empaitant científics i tècnics, que una veritable Taula del S.XXI.

No és el moment (en calent)... ja ho faré amb calma i un cop assimilat tot...

3ra i última sessió del seminari sobre el delta de la Tordera. Avui Reptes i oportunitats per una millor gestió de l' aigua al delta de la Tordera, amb Antoni Munnè, Alfredo Pérez aparició i Xavier Balcells.

. participa en el seminari sobre reptes i oportunitats per a una millor gestió del delta de la , que es celebra aquesta tarda a l'Arxiu Municipal de

L'Observatori Hace 18 horas
Avui participem a la tercera trobada del cicle de seminaris organitzats pel projecte , “Reptes i oportunitats per una millor gestió de l’aigua al Delta de la Tordera”

Enric Sagristà hace 16 horas
Aquesta es la cara que se'ns ha quedat a molts avui al tercer seminari de amb el tema de l'aigua a la baixa tordera....

En respuesta a   y a 
Per ser suau... Indignació generalitzada... Mooooolt suau😳

Plataforma Litoral Hace 3 horas
Un dia la màfia ens va prendre l'aigua per fer negoci. Ahir a l'últim seminari del projecte va quedar ben clar. Joc d'interessos entre administracions, concessionàries, jurisdiccions, empreses privades i particulars aranyes.



Per no parlar del concepte de "cabal ecològic de la Tordera" que tenen els tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua. L'explicació que ens varen donar em va recordar allò de "donde està la bolita?"

No faré més comentaris en calent sobre la surrealista jornada que ens ha ofert avui al seminari 😏 Només un exemple del desconeixement i la poca credibilitat de les dades. Segons ells l'estany en millor estat de conservació és...
Fil de l'Estany de La Júlia (Tordera)... https://twitter.com/XavierRomeraC/status/962345590884626434
Voldria agrair i aplaudir pública i efusivament a la magnífica feina, cura i gestió realitzada a l'Estany de La Júlia (Tordera) XN2000...

A pregunta d'on surten les dades amb les que treballen a la Tordera... Empresa externa sense voler nombrar-la... Surrealista.


Això ahir a la tarda (venir a Malgrat a certificar que han venut la Tordera com a pati del darrera per abastir l'AMB, a certificar el baix coneixement de la Tordera i la poca fiabilitat de les dades amb que treballen, a deixar anar un discurs propagandístic i polític sobre l'aigua com a recurs per a l'abastament, no de "temes locals puntuals" com l'anomenen)... sota el títol “Reptes i oportunitats per una millor gestió de l’aigua al Delta de la Tordera”.

I aquest matí toca repartir l'almoina a altres conques per tenir calladets i contents (domesticats, vaja) a qui pugui aixecar la veu...

. presenta ara les línies de finançament i convenis de custòdia fluvial a més de 100 entitats del territori per a la millora del domini públic hidràulic. XCTcat

. “aigua_cat destinarà 1,6 M€ entre 2018 i 2020 a custòdia fluvial. Els ajuts faran possible la gestió sostenible d’espais riberencs amb actuacions de restauració, manteniment i millora”. L’ACA finançarà fins a un 80% del cost de les actuacions

. “Sense qualitat no hi ha quantitat. Els acords de custòdia afavoreixen la suma d’esforços entre societat civil i administració per a la millora del medi hídric.”

. “Des d’ seguirem apostant per aquesta necessària col.laboració amb les entitats del territori per fomentar la custòdia fluvial i assegurant-ne el finançament com a eina de suport per fer possible una finalitat que tots compartim.”

. “aquestes actuacions s’inscriuen dins les línies d’acció i juntament amb la implantació del cabals ambientals que començarem enguany han de contribuir a la millora de l’estat dels nostres rius”.

. “les ajudes incentiven la cooperació entre agents del territori, entitats i propietaris de lleres i l’administració per a una gestió sostenible dels espais riberencs. Per 1era vegada s’hi incorporen també les zones humides.”

Fins el moment ja hi ha 5 convenis de custòdia amb i estan en tràmit 4 més!

Goig de veure la sala plena de gent per a treballar en convenis de i restauració de ribes i riberes a la presentació de la nova línia d'ajuts de

Miquel Rafa   Hace 2 horas
Avui és un dia important per als rius i aiguamolls catalans. L’ ACA integra les entitats de custòdia territori en la conservació rius i Directiva Marc Aigua. Enhorabona!


I en un Món paral·lel...

Avui parlem de , qualitat del sòl i aigües subterrànies, en el marc del Programa d’Inspecció Ambiental Integrada 2018, amb el personal habilitat de les entitats col.laboradores i el personal que fa inspeccions ambientals integrades.


Javier Romera Hace 1 hora
Que la Tordera no t'espatlli un bon titular, oi?😏...
. “Aquest és el primer Govern compromès també amb la implantació de cabals ambietals, un element estratègic per a la qualitat ambiental del territori i que iniciem enguany tal com vam aprovar amb el Pla de gestió ara fa un any”.


Em faig meves les paraules d'un dels assistents ahir a Malgrat (gens sospitós "d'ecologista")...

"Lo millor que podria passar és que l'ACA desaparegui i comenci de nou"

Afegeixo... No dubto dels bons treballadors i tècnics que hi ha (que els hi ha) però l'ACA actual és un monstre carregat de paràsits del Juràssic amb mentalitat del S.XIX i necessitem una ACA del S.XXI.