dijous, 26 d’abril del 2018

A la Rourdera de Can Verdalet (Tordera) tot continua igual 26/4/2018... drenada, trinxada i abandonada.


Tot i les pluges abundants de la primera meitat d'abril, la Roureda de Can Verdalet (Tordera) continua gairebé seca i sembla més de finals de juny o de juliol que d'abril, i és que continua drenada... DRENADA... i només s'entollen les zones més fondes i allunyades del canal principal. Uns dies més i quedarà totalment seca sense permetre la reproducció dels amfibis (necessiten més temps amb aigua, ara comencen les postes dels tritons i de les reinetes, per exemple, i novament, un any més, no podran tancar el cicle reproductor) i sense frenar les bardisses i la vegetació ruderal que acabarà envaint tota la roureda en decriment de la vegetació aquàtica i d'interès... Això, sense aigua, no és l'hàbitat protegit sinó un munt de roures amb bardisses, i gràcies.


I la zona talada continua igual... cap administració fa res de res per evitar-ho... drenada, trinxada per carrils nous i plena de brancatge i deixalles... d'aquí a quatre dies tota plena de vegetació ruderal i sense cap dels valors naturals que la caracteritzaven.

Només tancant els accessos nous, retirant manualment el brancatge més voluminós i recuperant l'inundació urgentment es podria recuperar aquest espai natural "protegit" abans no es perdin irreversiblement els seus valors naturals... i no es fa!!!

D'aquí a quatre dies, més bardisses, vegetació ruderal i tot trinxat de camins consolidats... ni Roureda, ni flora d'interès ni fauna aquàtica... Bravo!!!

Aquí teniu unes imatges d'avui...