dijous, 10 de maig del 2018

Sobre la Taula del Delta de la Tordera 10/5/2018

Avui l' fa un pas més al procès de constitució de la Taula de Treball sobre el Delta de la Tordera! Seguim amb molta il·lusió! Dilluns ens trobem a per treballar per a un futur millor pel territori i la seva gent!
Carme Ponsa Hace 13 horas
Avui a les 19h tenim . Us comparteixo l’ordre del dia. Podreu seguir-lo en directe a

Aj de Malgrat de Mar hace 1 hora
S'aprova la constitució de la Taula de Treball del Delta i la Baixa Tordera amb el vot a favor de tots els grups municipals

ISACC-TorDelta 9 may.
Gràcies a tothom per les vostres contribucions! Dilluns vinent, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de de 17,00 a 20,00 h treballarem la relació entre actors de la conca i generem recomanacions pels responsables de polítiques!
Enric Sagristà 7 may.
Algunes imatges del taller d'avui del projecte a la biblioteca de Tordera amb representació del participant en taules de debat per a una visió consensuada de futur pel delta de la Tordera

Blanesaldia.com Hace 11 horas
Blanes allotjarà un Taller del Projecte ISACC TorDelta, de suport a la Taula de Treball del Delta de la Tordera

Blanes allotjarà un Taller del Projecte ISACC TorDelta, de suport a la Taula de Treball del Delta de la Tordera
Blanesaldia.com 10/5/2018

El proper dilluns 14 de maig la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes allotjarà el segon taller del Projecte ISACC TorDelta, que compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundació Biodiversitat i coordinat pel CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals). Durant nou mesos, des de l’1 d’octubre i fins el 20 de juny, està donant suport a la Taula de Treball del Delta de la Tordera.
L’objectiu de la Taula de Treball, impulsada de manera conjunta pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls, és crear un espai de debat per a la millora de la gestió integrada del territori deltaic, especialment vulnerable al canvi climàtic, que afecta els delicats equilibris naturals i socioeconòmics de la zona. Ho fa amb la pujada del nivell del mar, canvis en el cicle hidrològic i en la dinàmica de sediments, així com amb l’augment de temperatura mitjana.
Les activitats humanes també alteren la zona deltaica ja que, per exemple, l’ús intensiu de l’aigua ha reduït el cabal de la Tordera, i això ha obstaculitzat que els sediments arribin al mar. Davant d’aquesta situació urgent i complexa, es considera fonamental que tothom estigui involucrat en detectar reptes prioritaris, generar propostes viables i col·laborar en el disseny d’estratègies d’adaptació. Per això, el projecte ISACC TorDelta té com a objectiu contribuir a millorar la manera com es prenen les decisions sobre l’adaptació al canvi climàtic del Delta de la Tordera.
El projecte s’espera que permeti quatre eixos principals: Sostenir la constitució de la Taula de Treball del Delta de la Tordera amb els actors locals i responsables de polítiques; Conscienciar, capacitar i transferir informació científica rellevant i recopilar coneixements locals; Realitzar tallers específics per detectar reptes, generar propostes i col·laborar en el co-disseny d’estratègies d’adaptació; i Millorar la governança per a la conservació de l’àrea deltaica, que inclou la zona natural protegida Riu i Estanys de Tordera.

Taller de Treball del Projecte ISACC TorDelta

El taller que tindrà lloc a la Sala de Plens de Blanes aquest dilluns 14 de maig, de 17 a 20 h, està previst que treballi dues principals qüestions. D’una banda, es plantejaran les dinàmiques entre actors i oportunitats de sinergia entre sectors; i de l’altra la formulació de recomanacions a responsables de polítiques i un full de ruta per a la Taula de Treball del Delta de la Tordera.
La sessió estarà dirigida per la doctora en Economia Agrícola per la Universitat de Bolonya, Annelies Broekman, membre del grup de recerca sobre aigua i canvi global del CREAF. El taller està obert a la participació de tothom qui estigui interessat, però s’han d’apuntar al formulari d’inscripcions a goo.gl/W1DsSW perquè és un format pensat per a un màxim d’entre 30 i 35 persones. Per a obtenir més informació, es pot anar al blog del projecte http://isacc.creaf.cat/
Al llarg de la sessió es configuraran grups de treball per poder aprofitar al màxim les sinèrgies dels assistents. Aquest és el segon i darrer taller del projecte ISACC TorDelta, després que la primera experiència va tenir lloc a Tordera el passat dilluns 7 de maig. Posteriorment, el 19 de juny el Centre d’Estudis Avançats de Blanes allotjarà la tercera trobda de la Taula de Treball del Delta de la Tordera, així com l’acte final del projecte ISACC.


Blanes allotjarà un Taller del Projecte ISACC TorDelta, de suport a la Taula de Treball del Delta de la Tordera
Ajuntament de Blanes 10/5/2018

El proper dilluns 14 de maig la Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes allotjarà el segon taller del Projecte ISACC TorDelta, que compta amb el suport del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundació Biodiversitat i coordinat pel CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals). Durant nou mesos, des de l'1 d'octubre i fins el 20 de juny, està donant suport a la Taula de Treball del Delta de la Tordera.

L'objectiu de la Taula de Treball, impulsada de manera conjunta pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls, és crear un espai de debat per a la millora de la gestió integrada del territori deltaic, especialment vulnerable al canvi climàtic, que afecta els delicats equilibris naturals i socioeconòmics de la zona. Ho fa amb la pujada del nivell del mar, canvis en el cicle hidrològic i en la dinàmica de sediments, així com amb l'augment de temperatura mitjana.

Les activitats humanes també alteren la zona deltaica ja que, per exemple, l'ús intensiu de l'aigua ha reduït el cabal de la Tordera, i això ha obstaculitzat que els sediments arribin al mar. Davant d'aquesta situació urgent i complexa, es considera fonamental que tothom estigui involucrat en detectar reptes prioritaris, generar propostes viables i col·laborar en el disseny d'estratègies d'adaptació. Per això, el projecte ISACC TorDelta té com a objectiu contribuir a millorar la manera com es prenen les decisions sobre l'adaptació al canvi climàtic del Delta de la Tordera.

El projecte s'espera que permeti quatre eixos principals: Sostenir la constitució de la Taula de Treball del Delta de la Tordera amb els actors locals i responsables de polítiques; Conscienciar, capacitar i transferir informació científica rellevant i recopilar coneixements locals; Realitzar tallers específics per detectar reptes, generar propostes i col·laborar en el co-disseny d'estratègies d'adaptació; i Millorar la governança per a la conservació de l'àrea deltaica, que inclou la zona natural protegida Riu i Estanys de Tordera.

Taller de Treball del Projecte ISACC TorDelta 

El taller que tindrà lloc a la Sala de Plens de Blanes aquest dilluns 14 de maig, de 17 a 20 h, està previst que treballi dues principals qüestions. D'una banda, es plantejaran les dinàmiques entre actors i oportunitats de sinergia entre sectors; i de l'altra la formulació de recomanacions a responsables de polítiques i un full de ruta per a la Taula de Treball del Delta de la Tordera.

La sessió estarà dirigida per la doctora en Economia Agrícola per la Universitat de Bolonya, Annelies Broekman, membre del grup de recerca sobre aigua i canvi global del CREAF. El taller està obert a la participació de tothom qui estigui interessat, però s'han d'apuntar al formulari d'inscripcions goo.gl/W1DsSW perquè és un format pensat per a un màxim d'entre 30 i 35 persones. Per a obtenir més informació, es pot anar al blog del projecte http://isacc.creaf.cat/

Al llarg de la sessió es configuraran grups de treball per poder aprofitar al màxim les sinèrgies dels assistents. Aquest és el segon i darrer taller del projecte ISACC TorDelta, després que la primera experiència va tenir lloc a Tordera el passat dilluns 7 de maig. Posteriorment, el 19 de juny el Centre d'Estudis Avançats de Blanes allotjarà la tercera trobda de la Taula de Treball del Delta de la Tordera, així com l'acte final del projecte ISACC.