dimecres, 1 d’agost del 2018

El Ple municipal de Sant Pol de Mar mostra el seu rebuig al projecte del Ministeri per a les costes del Maresme 31/7/2018 Ràdio Sant Pol

Javier Romera Hace 1 hora
"Unanimitat contra el projecte del Ministeri" que es basa en dragar el fons marí per fer platges i en la construcció de fins a 23 espigons artificials que canviaran la fisonomia de la costa...

Ràdio Sant Pol Hace 23 horas

El Ple municipal mostra el seu rebuig al projecte del Ministeri per a les costes del Maresme
Ràdio Sant Pol 31/7/2018

Durant el Ple, també es va anunciar una prova pilot de sis mesos d'un gos policia, es va aprovar l'adhesió al Parc Natural del Montnegre Corredor i es va dur a terme la renúncia de la regidora Verònica Martí.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Pol va aprovar, aquest dilluns 30 de juliol, adherir-se al Parc Natural del Montnegre Corredor. L'alcaldessa Montserrat Garrido va explicar que l'adhesió donava resposta a la demanda dels veïns de Gorinons.

Àudio

Per contra, ERC es va abstenir. Així ho explicava el seu portaveu Albert Font.

Àudio

El punt es va aprovar amb el vot a favor de PDECAT, Junts per Sant Pol i ICV, i l'abstenció d'ERC.

El Ple també va aprovar una modificació de crèdit del pressupost per aquest any 2018 de 10.200 euros amb un suplement de crèdit de 8.645. Entre les inversions que es faran, en destaca una de 7.000 euros per a un curs de guia caní i un gos policial. Es tracta d'una prova pilot de mig any, que començarà aquest estiu. El punt es va aprovar amb els vots favorables de PDECAT i Junts per Sant Pol, i l'abstenció d'ERC i ICV.

Durant la sessió plenària, la regidora Verònica Martí va presentar la seva renúncia. Les discrepàncies amb el seu grup municipal, Junts per Sant Pol, vers la manera com es gestionava el pacte de govern amb PDECAT ha estat la principal raó d'aquesta dimissió.

Àudio

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Sant Pol, Josep Parada, va explicar que el malestar dins del grup amb la regidora havia anat creixent l'últim any.

Àudio

També es va aprovar la modificació de la dedicació de la regidora Marta Romà. A partir de setembre, passarà a no tenir dedicació obligada al consistori. La mateixa Marta Romà va explicar que es tracta d'una decisió personal, per atendre plenament la seva feina com a mestra i com a conseqüència que no repetirà en les llistes electorals del PDECAT.

Àudio

Unanimitat contra el projecte del Ministeri

Per altra banda, el Ple va aprovar la suspensió i moratòria del projecte del Ministeri d'agricultura i pesca per a les costes del Maresme, que es basa en la construcció de fins a 23 espigons artificials que canviaran la fisonomia de la costa. La moció la va llegir l'alcaldessa Montserrat Garrido.

Àudio

La moció es va aprovar per unanimitat.

Per últim, en l'apartat de precs i preguntes, el portaveu d'ERC Albert Font va preguntar al regidor de Festes, Robert Garcia, sobre la durada de la Festa Major i del muntatge de l'envelat. El regidor va explicar que la carpa necessita diversos dies de muntatge per les seves dimensions, i va indicar que l'opinió majoritària d'entitats i veïns que ha rebut ha estat favorable al calendari de les festes.

Àudio

El portaveu d'ICV, Bernat Ferrer, va traslladar la queixa d'alguns veïns de la zona dels Garrofers, que criticaven que els cartells que indicaven la fumigació dels carrers no especificaven el dia exacte en el qual es realitzaria, però sí es destacava que no es tingués contacte directe amb l'herbicida.

Àudio

Durant el Ple també es va explicar i aprovar que, a dia 1 de gener del 2018, el cens d'habitants de la vila era de 5.178 persones.

Tot seguit, podeu escoltar íntegrament el Ple ordinari de juliol de l'Ajuntament de Sant Pol.