divendres, 3 d’agost del 2018

Hi ha rajades al mar... Sorpresa!!!! 3/8/2018

Alberto Alcántara Hace 14 horas
Per admirar amb respecte i precaució 🏖 Rajades a ▶ 📹 Luis García



Rajades a les platges catalanes
Notícies 3/24 2/8/2018

Aquests dies s'han pogut veure rajades ben a prop de les platges i els ports de la costa. No és un fenomen excepcional. Els experts recomanen no tocar-les, perquè són urticants.

En respuesta a   y a 
Molt cert, fent snorkel, vista una rajada dilluns passat a St.Pol de Mar, platja de les barques. Preciosa però sempre precaució.

Javier Romera Hace 1 hora
Ni és nou d'aquest any ni és rar, ans el contrari. Mireu aquesta notícia del 2014... Bandera vermella en una platja de Blanes per la presència de rajades vía

Bandera vermella en una platja de Blanes per la presència de rajades
El Gerió Digital 4/8/2014

S'han albirat a la platja del Centre, entre la roca de Sa Palomera i el port

Una rajada fotografiada al fons marí (arxiu)

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha informat que aquest dilluns a la tarda s'ha hagut d'hissar la bandera vermella en una platja de Blanes (Selva) per la presència de rajades.

Uns socorristes han albirat les rajades arran d'aigua pels voltants de dos quarts de cinc de la tarda a la platja de Centre, entre la roca de Sa Palomera i el port de Blanes. Com a mesura de prevenció s'ha hissat la bandera vermella per prohibir el bany als usuaris de la platja.

Segons ha detallat l'Institut de Ciències del Mar (ICM) les rajades no són verinoses però poden produir ferides amb la seva cua en forma de fibló en tocar-les o trepitjar-les accidentalment. De moment, no s'ha registrat cap incident.

Javier Romera Hace 1 hora
Com cada estiu i a totes les platges... a veure qui és el que li posa collons al tema i tanca en ple agost totes les platges del país😏... o això o comencem a informar de forma correcta i responsable (uffff... difícil😏). Les platges, emergides o submergides, són espais naturals.

El caos absolut....peixos al mar. Que serà lo següent, calor al estiu?
Txell Vallespí Hace 22 horas
⚠️Precaució per la presència de rajades a les platges de i . també alerta d'algues irritants al litoral de i Cubelles i de a platges del i el .


En respuesta a   y a 
Ahir a Les Roques Blanques (al costat de Canet de Mar) en vàrem veure dues. Si no es molesten son inofensives. Ara bé, compte amb la cua, que si es senten atacades poden picar amb la cua. La millor actitud: mirar sense agobiar ni acostar-se.


I per mi la millor fotografia de la setmana, sense cap mena de dubtes...

Avui a Mallorca la mar, per una estona, ha aconseguit imposar-se a la multitud Fotografia d'Encarna Sáez