dimecres, 1 d’agost del 2018

Nou intent de posta de Tortuga babaua (Caretta caretta) a les platges del Maresme, ara a Premià de Mar 1/8/2018

Vídeo...
Xavier Cano   Hace 5 horas
Aquest matí a la platja de la descarrega passava això!!! Si les tortugues venen a encara hi ha esperança

0:17
2.516 reproducciones

Miquel Rafa   hace 2 horas
Si avisem als mitjans abans que als tècnics/autoritats responsables, malament cirerer!! Malgrat això, bona notícia!!

En respuesta a  
Vist com han actuat a Mataró... potser millor no informar i punt😏, o millor informar passat uns dies i sense fer fotos que facilitin la localització exacta (com acaba de fer 😏)

Ràdio Premià de Mar Hace 2 horas
🔵Aquest matí a la platja de la Descàrrega de una tortuga babaua d'uns 50 centímetres de longitud ha fet un intent de desovar


Javier Romera Hace 1 hora
Recupero aquest tuit... i és que tot sembla indicar que al Maresme ens hem d'anar acostumant a aquestes notícies... Blanes, Malgrat, Calella, Sant Pol, Canet, Mataró, Premià,... només les detectades... i encara alguns continuaran parlant de "fets excepcionals"😏...

Ràdio Sant Pol 16 jul.

Una tortuga marina intenta pondre ous a la platja de Morer sense èxit
Ràdio Sant Pol 16/7/2018

Tot i que no va ser vista, els tècnics i especialistes corroboren que una tortuga babaua va visitar la platja la setmana passada amb l'objectiu de niar.

El personal tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Pol i altres especialistes han constatat que, fa una setmana, una tortuga babaua (Caretta caretta) va visitar la platja de Morer i havia intentat, sense èxit, la posta d'ous a la sorra. La tortuga marina no va ser vista, però una usuària de la platja, Montse Main, va avisar dimarts passat al matí d'unes marques peculiars i estranyes a la sorra, prop de la vora del mar.

Fins a la platja es van desplaçar els serveis tècnics de Medi Ambient, l'especialista de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina, Aida Tarragona, i agents rurals. Es va concloure que l'exemplar de tortuga havia arribat a la platja amb la intenció de niar, però finalment no ho va fer. La tortuga babaua és una de les tortugues marines més petites i abundants que es pot trobar a la costa Mediterrània.