dissabte, 28 de desembre del 2019

Més mentides del sector productiu sobre la Cuca peluda del suro (Lymantria dispar) i les suredes 28/12/2019

Veure també...

Sobre les suredes i la Cuca peluda del suro (Lymantria dispar) al Montnegre (Tordera) 31/7/2019

Més sobre la Cuca peluda del suro (Lymantria dispar) i les suredes 27/8/2019

Sobre les suredes de la Feixa del Gram (Santa Susanna-Tordera) 6/10/2019 Jordi Torallas. Font: Twitter.com

... i respectius enllaços sobre el tema.




(fil) sobre com gestiona els ecosistemes i la biodiversitat el sector productiu...

"defensa que (els tractaments insecticides dels boscos amb avionetes) són segurs i necessaris per combatre les espècies invasores en temps de canvi climàtic"... tota la notícia és falsa i absurda.

L’eruga del suro NO és una "espècie invasora d’origen americà que devora els arbres", sinó autòctona, peça clau i imprescindinble per a l'ecologia i xarxa tròfica de les suredes. Cap espècie defoliadora autòctona devora arbres o causa danys a cap altre espècie (ni vegetal ni animal), són espècies beneficioses per a totes.

Les explosions demogràfiques cícliques d'aquesta espècie NO són ni plaga ni cap perill per a l'ecosistema, per als arbres o per a la seva explotació, sinó un procés natural i propi dels boscos en maduració que esperona la salut, la complexitat i el funcionament de tot l'ecosistema.

Això no té res a veure amb el canvi climàtic, quina barbaritat. Hi ha molts factors (tots naturals i explicables sense haver d'inventar coses), un d'ells el desequilibri de la xarxa tròfica originat pels tractaments insecticides que fan disminuir el nombre de predadors naturals.

Prou ja de mentir... Un bosc sa és aquell que gaudeix dels seus propis mecanismes ecològics per a la seva viabilitat i complexitat, NO un munt d'arbres esterilitzats a costa d'eliminar tot allò que posi en perill la seva estètica o ús social, i que s'ha d'intervenir constantment.

"veient que el tractament d’Agricultura funciona"... fals. No soluciona res sinó que fa crònics uns tractaments pel desequilibri tròfic que ells mateixos originen, a més d'inútils perquè l'equilibri el genera el propi ecosistema, i gratis. Creen l'oferta i la demanda a la vegada.

"Ella sola és la culpable que la producció de suro de la Selva i el Maresme hagi baixat de l’entorn d’un 25%"... Fals. L'eruga menja fulles, no suro, i l'arbre (com la resta d'espècies defoliades) està perfectament adaptat a les defoliacions i no els genera cap mal que no patís ja sense defoliació transitòria.

"admet que aquests tractaments que es fan amb avionetes han generat dubtes i inquietuds"... fals. Lo que fan és mentir per justificar-los, ja ho demanaven des del principi sense cap argument o criteri mínimament sòlid que els avalés (ara també). El dubte era com fer-los passar per necessaris.

Aquest és només un exemple. Així és com gestionen la biodiversitat i els hàbitats als espais XN2000 del nostre país. I aquests són els qui gestionen la biodiversitat i els ecosistemes al nostre país. Ja poden fer tantes proves pilot per fer-se passar per "sostenibles" com vulguin.