divendres, 14 de setembre del 2007

Caça amb barraca i filat... legalitzar-la?


El govern de la Generalitat de Catalunya fa un nou intent de legalitzar la caça amb barraca i el filat, per a capturar ocells.
Malgrat les seves conseqüències sobre espècies protegides (segons els darrers informes un 30% de les captures amb barraca són d’espècies protegides), malgrat la posició del Tribunal de Luxemburg amb la Comunitat valenciana, i malgrat que ja es va intentar el mateix l’any 2004 amb una prova pilot en la que s’autoritzaven una sèrie de barraques amb condicions concretes de captura, i en la què durant les inspeccions a les a algunes de les barraques es va constatar que el 100% d’elles incomplien amb algunes de les condicions... malgrat tot això, ens trobem davant d’un nou intent per a legalitzar aquesta pràctica.
Necessitem el teu suport per fer arribar la veu dels que estem per la conservació dels ocells, la preservació de les espècies protegides i entenem que la pràctica actual de caça en barraca no permet preservar cap activitat tradicional donat que l’art ha canviat.

Col·labora enviant la teva adhesió al manifest i fes-lo arribar a tots aquells que creguis que ens poden ajudar en aquesta campanya, et necessitem.


Cristina Sánchez
Delegada de SEO/BirdLife a Catalunya
c/ Múrcia 2-8, local 13 (baixos interior).
Barcelona 08026Tel/Fax 93 289 22 84
correu-e: catalunya@seo
------------------------------------------
Podeu llegir més sobre aquest tema a...
Xavi.