divendres, 14 de setembre del 2007

Tortuga mediterrània (Testudo hermanni) trobada a Cal Raba (Tordera)

Tortuga mediterrània (Testudo hermanni) Foto: Freddy Ribas

A principis de mes, el germà d’en Freddy Ribas va trobar-se una tortuga mediterrània (Testudo hermanni) mentre passejava pels voltants de l’estany de Cal Raba (Tordera). Al dia següent va ser traslladada al centre de Garriguella, on contínuament reben animals de tot tipus.

Aquesta és una espècie autòctona molt amenaçada, i la seva captura al medi natural, venda o tinència, com amb tantes espècies més, hauria de ser prohibida i perseguida amb més duresa. Podeu veure un exemple aquí...

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=2800&pIdSeccion=6&pIdNoticia=216558

Segurament es tracti d’un exemplar alliberat pel seu antic propietari o escapat d’una de les cases properes, ja que són moltes les espècies animals (protegides o no) que es compren diàriament a botigues, mercats o d’amagat (exemple... al mercat semanal de Tordera podem trobar de tot), i en moltes ocasions acaben al medi natural un cop es cansen d’elles o ocasionen molèsties.

Tortugues de florida (Trachemys scripta elegans) i tortugues de rierol (Mauremys leprosa) a la venda al mercat dominical de Tordera.

Per una banda la recol·lecció d’exemplars al medi natural, i per altre banda la competència amb espècies exòtiques alliberades, posen en greu perill les nostres tortugues (exemple... a l’estany de Cal Raba hi ha més tortugues de Florida que de Rierol (autòctones), i aquestes últimes cada vegada ho tenen més difícil per sobreviure).

Xavi.