dilluns, 15 d’octubre del 2007

Desembocadura del riu Tordera i port de Blanes 14/10/07

Corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis)


Aquest diumenge 14 al matí-migdia, amb en Toni i en Xavi del Centre Excursionista de Terrassa, ens hem donat un petit volt per la desembocadura, el port de Blanes, el Pla de Grau (Malgrat) i finalment l’estany de Sils... ni l’hora ni el dia acompanyaven... MOLTA GENT, poca aigua i molt poc bitxo en un dia festiu i MOLT massificat, però ja coneixen el lloc i tornaran el mes vinent (esperem que amb millors condicions, tot s’ha de dir).

A la desembocadura els habituals i gràcies... bernat pescaire (Ardea cinerea), collverds (Anas platyrhynchos), polles d’aigua (Gallinula chloropus), cueretes blanques (Motacilla alba), xatracs becllargs (Sterna sanvicensis), gavians argentats (Larus michaellis) i gavines vulgars (Larus ridibundus), una cotorra de Kramer (Psittacula krameri), pit-roig (Erithacus rubecula), rossinyol bord (Cettia cetti), garses (Pica pica), tudons (Columba palumbus), mosquiters comuns (Phylloscopus collybita), unes 10 orenetes vulgars (Hirundo rustica),... entre altres, molt poca cosa i molta gent a la platja, a la desembocadura i al càmping. Ni rastre del cabussó collnegre (Podiceps nigricollis) vist hores abans.

Al Pla de Grau (Malgrat)... encara menys ocells i més gent... alguns bitxacs comuns (Saxicola torquata), algunes cotxes fumades (Phoenicurus ochruros), tres aloses vulgars (Alauda arvensis),... entre altres.

Al port de Blanes... gavians argentats (Larus michahellis), gavines vulgars (Larus ridibundus), uns 14 corbs marins emplomallats (Phalacrocorax carbo), xatracs becllargs (Sterna sandvicensis),... MOLTÍSSIMA GENT per tot arreu pescant amb canyes des de les roques, dintre del port, a la platja, etc... i MOLTES embarcacions esportives arreu.

Gavià anellat al port de Blanes... 49AD


Vam veure el gavià argentat (Larus michahellis) de la Meda Gran (Illes Medes) amb anella N45M un altre cop, i un altre gavià, juvenil, amb anella blanca amb lletres negres 49AD dintre del port, potser de França però encara sense conèixer la seva procedència (a afegir a aquest article un cop se sàpiga).

A l’estany de Sils... res en comparació amb dies anteriors (podeu veure observacions anteriors clickant a l’enllaç “La natura a la comarca de la Selva”)... uns 4-5 aligots comuns (Buteo buteo), una fotja vulgar (Fulica atra), uns 5-6 cabussets (Tachybaptus ruficollis), ànecs collverds (Anas platyrhynchos), polles d’aigua (Gallinula chloropus), uns 8-12 bernats pescaires (Ardea cinerea), uns 10 esplugabous (Bubulcus ibis), 2 martinets blancs (Egretta garzetta), un blauet (Alcedo atthis), un gavià argentat (Larus michahellis),... entre altres.

En resum... més gent fent el burro que ocells, lamentablement, un fet que es repeteix cada festiu important o temporada estiuenca, i de fons alguns quads i els continus trets dels caçadors que ens acompanyen tant al Pla de Grau com a Sils... l’autèntica “gestió” dels nostres espais naturals.

Xavi.
.
Podeu veure les activitats del Centre Excursionista de Terrassa a la seva web...