dissabte, 20 d’octubre del 2007

Taules sectorials del Procés Participatiu. Futur Consell de Conca.

Notícies publicades sobre aquestes reunions sectorials...

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2592220

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2847_3_224856__Comarques-LACA-debat-sectors-vinculats-recerca-futur-conca-Tordera

...

Entre el dilluns 15 i el dimecres 17 passat es van realitzar les taules sectorials del procés participatiu per al futur Consell de Conca del Tordera.

Dimecres a la tarda a Blanes va tenir lloc la taula sectorial dels centres de recerca i divulgació i entitats, i van participar una vintena de representants de diferents organitzacions, grups d’estudi i particulars, Joan Zaragoza (Cap de la Unitat d’Inspecció Tordera-Besòs) i Coia Poblet (Tècnica de Participació).

Durant 3 hores es va parlar de les problemàtiques de la Conca del Tordera, tot i que podrien haver estat més ja que van haver moltes intervencions i es va resumir molt la part final per no sobrepassar el temps estipulat.

Es tractava de debatre l’IMPRESS (Document d’Impactes i Pressions redactat per l’ACA) i posar en comú les problemàtiques.

Es poden desprendre unes quantes consideracions d’aquesta sessió...

El Document és molt antic i gens actualitzat, es va parlar molt del canvis actuals detectats i modificacions importants.

És molt incomplet, es va constatar la manca de treball de camp realitzat per a la redacció del document i multitud de mancances que van ser exposades pels assistents a la reunió.

També es va parlar sobre la necessitat de considerar molts dels problemes exposats però que no eren a l’IMPRESS per poder trobar solucions eficaces, alhora que es va parlar sobre la necessitat de trobar solucions a alguns dels problemes fora de la competència de la pròpia ACA.

Es va constatar el gran coneixement del territori de molts dels assistents a l’acte així com una voluntat general per part de tothom de treballar i debatre.

No va haver temps per poder definir prioritats, i aquest punt va quedar en una mera anotació a un dels qüestionaris però sense debatre.

Val la pena ressaltar les anotacions i explicacions realitzades per Joan Zaragoza en tot moment, molt d’agrair i que va resoldre molts dubtes i inquietuds.

...

Dimarts dia 30, a Blanes, tindrà lloc la sessió plenària amb tots els participants a les sessions sectorials per:

Exposar, consensuar i prioritzar les problemàtiques recollides pels diferents grups sectorials.

Presentar els resultats de l’enquesta de percepcions.

Podeu veure el calendari aquí...

http://www.acaparticipacio.cat/