diumenge, 23 de novembre del 2008

Sobre el retrocés de la costa 22/11/08...

El tram de s'Abanell que depèn del Goven és l'únic que està pendent de ser arreglat
Diari de Girona 22/11/08

Els treballs, segons l'Ajuntament, s'havien de realitzar un cop Costes hagués desenrunat la part de l'avinguda de la qual és compentent
.

El tram de passeig que ha d'arreglar el Dptop. Fotografia: Carles Colomer

BLANES E.B
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat (Dptop) encara no ha començat les obres de millora del tram del passeig de s'Abanell, del qual aquesta administració és competent, a l'alçada dels càmpings d'Els Pins i que va quedar destrossat durant la primera setmana de novembre a causa d'un nou temporal.
Aquestes obres, segons el regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), s'havien de realitzar "després que Costes acabés la seva feina", és a dir, un cop fetes les tasques de desenrunament i sanejament que havien d'evitar qualsevol perill en aquesta zona.
Costes ja ha fet la seva feina però el tram afectat per l'últim temporal i del que el Dptop és competent, es troba en aquests moments envoltat de tanques del servei de Protecció Civil de l'Ajuntament per tal que ningú pugui caure al buit.
El fet és que es tracta d'un tros d'avinguda, d'uns cinc metres de longitud, sense fonaments i a més, les seves rajoles estan gairebé enganxades a sobre de la sorra de la plaja i per tant, quan arriba un temporal, el mar puja fins el passeig i provoca, així, que tot allò que hi sigui a sobre, pugui caure a causa de la seva inseguretat.
Lillo afirma que de moment, "no sabem res" de quan la Generalitat començarà a reparar aquest tros de passeig, que podria desaparèixer si arriba un nou temporal. De tota manera, l'edil de Medi Ambient assegura que contactaran amb els tècnics del Dptop per saber el per què encara no s'hi ha actuat. Les obres de reparació d'aquest tram del passeig de s'Abanell, tal com va ressaltar el regidor, corren a càrrec de la Generalitat.
Des del Dptop, per la seva banda, asseguren que el compromís hi és i que ja s'ha donat l'ordre per arreglar aquest tros de passeig mitjançant una actuació d'emergència. A més, fonts del Departament asseguren que el procés no està pas aturat i que aquest és un tros de passeig, que no fou arreglat abans de l'estiu quan es van fer les obres de millora del tram de la zona dels càmpings, on la Generalitat n'és l'ens competent. Un tram, que com van recordar des de la Generalitat, un cop arreglat no ha patit els efectes devastadors del temporal d'inicis de mes.


Actuació d'emergència

L'enèssima actuació del Ministeri de Medi Ambient en el passeig de s'Abanell ja es va acabar però tal com va explicar l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), fa pocs dies, la Direcció General de Costes podria fer una actuació d'emergència en aquesta alçada del passeig de s'Abanell, malmesa durant l'últim temporal. En referència a això, Lillo explica que de moment "estem pedents de Costes" i que l'Ajuntament de Blanes no sap res encara de si s'arranjarà aquesta part del passeig ni quan; però es mostra esperançat.
Generalitat, Estat i Ajuntament de Blanes ja s'han gastat uns 2,8 milions d'euros durant aquest any a s'Abanell, a través d'aportacions de sorra i obres en el passeig.