dissabte, 29 de novembre del 2008

Sobre el retrocés de la costa... altre vegada. 29/11/08

Una forta llevantada torna a destrossar s'Abanell de Blanes
Diari de Girona 29/11/08

Uns 400 metres de passera i l'edifici del Beach Club van quedar completament descalçats i esquerdats
.

La tempesta s´ha endut el passeig, la zona d´aparcaments i mobiliari

BLANES E.BATLLE
Les llevantades de tardor amenacen el Passeig Marítim de s'Abanell de Blanes cada any i enguany, després d'un petit ensurt a prinicipis de novembre, la força d'un temporal inesperat va arrencar ahir al matí uns 400 metres de passera, que han deixat el passeig totalment descalçat i insegur. A més, el local Beach Club, situat a l'avinguda, està descalçat i acordonat pel perill que suposa, ja que les onades han provocat esquerdes, problemes en l'estructura i podria acabar enderrocat.

El passeig, el mobiliari urbà, la zona d'aparcament que hi havia a la zona del local Beach Club, entre d'altres han quedat en un no-res després d'un temporal, que com va ressaltar ahir el regidor de Medi Ambient i Platges, Celestino Lillo (PP), "no l'havia previst el Servei Meteorològic de ?Catalunya". Per assegurar la zona, de bon matí policia local i la brigada de l'Ajuntament van tallar el tros de passeig més afectat, des del carrer Mercè Rodoreda fins a Enric Morera i van acordonar les zones de més perill. Alhora, es va desdoblar l'avinguda de Madrid perquè els vehicles poguessin circular.
D'altra banda, curiosos i veïns es passejaven per la zona i una veïna de les cases a tocar del passeig es lamentava sobre la desprotecció d'aquesta zona del passeig, que no té fonaments i va reclamar que "ho arreglin d'una vegada bé". Curiosament, la zona castigada pel temporal és la mateixa àrea on fa poques setmanes la Direcció General de Costes havia actuat després d'un temporal.
Aquest és un nou episodi dels problemes que pateix aquesta avinguda, que està pendent d'una reforma per part del Ministeri de Medi Ambient, que no té encara un projecte definitiu. Dilluns que ve, tècnics de Costes i la Generalitat aniran fins a Blanes i es preveu que s'hi comenci a fer alguna actuació, va afirmar Lillo.
Per avui el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que la maror continuarà assetjant el litoral gironí. Segons la previsió, durant el dia s'imposarà progressivament el vent de component sud i oest que bufarà fluix amb cops moderats. A la mar hi haurà forta maror amb àrees de maregassa i mar de fons del nord en general. Tanmateix s'espera que les temperatures seran més altes en general.

...........................................................................

Comentari personal...

D’aquí a uns dies es tornarà a parlar de milers i milers d’euros per arreglar el passeig, i d’aquí a uns dies es tornarà a dir que tots aquests diners se’ls torna a emportar el mar, una altre vegada.

Això ja no serà notícia, que rectifiquen i fan bé les coses sí ho serà, o més ben dit, sí ho seria. Es coneixen les causes, es coneixen les solucions, es coneixen els interessats, es coneixen els perjudicats, es coneixen... valla! Que, tot i això, el passeig el tornarem a pagar nosaltres, altre vegada, i per veure com s’ho emporta el mar, altre vegada, mentre el responsables no surten a la foto ni fan declaracions, altre vegada.

Fer bé les coses costa diners, sí, d’acord. Però no s’ho emporta el mar. Sumem tot el que es pretendrà gastar d’aquí en endavant (ja no dic tot el que s’han gastat, que deu ni do) i fem una petita reflexió...