dilluns, 2 de març del 2009

Més sobre el NO a l'ARE de Tordera 2/3/09

TORDERA DIU NO A L’ARE DE SANT PERE. UN 88% DE LA POBLACIÓ ES VA POSICIONAR AHIR EN CONTRA DE L’ACTUACIÓ URBANÍSTICA.
Ràdio Tordera 2/3/09

El ciutadans de Tordera es van posicionar ahir en contra de la realització d’una àrea residencial estratègica al veïnat de Sant Pere. Tordera va celebrar ahir una consulta popular, amb l’objectiu que els ciutadans expressessin la seva opinió, respecte de la necessitat d’ executar aquesta actuació urbanística. La consulta va gaudir d’una baixa participació al llarg de tota la jornada. Finalment, només un 12% de la població va acudir en els tres col·legis que s’havien adequat per acollir la consulta. Tot i la baixa participació, el resultat va ser contundent en contra de l’ARE. 1400 persones, un 88% van votar NO a la realització de l’ARE de Sant Pere, per només 189 persones, un 12% que donaven el seu SI a l’actuació urbanística. Davant aquest resultats, els representants municipals expressaven ahir el compromís de negociar amb la generalitat, perquè retiri el projecte proposat a Sant Pere.

El representant d’ERC, Bernat Costas va acceptar la proposta de la ciutadania, i va instar a l’ajuntament a fer arribar a la generalitat l’opinió del poble.

La consulta popular es va realitzar a petició del moviment Alternatiu per Tordera. Precisament, el representant d’aquest grup, Josep Alsina és mostrava satisfet del resultat i l’implicació de la ciutadania en aquest procés.

El representant del PSC, Josep Romaguera va destacar el clar posicionament de la ciutadania en contra de l’ARE de Sant Pere.

Per la seva banda, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va recordar que tot i que l’ARE no es tiri endavant, el govern no deixarà de fer els equipaments i zones de lleure que li falten al veïnat.

L’ajuntament de Tordera traslladarà avui mateix al departament de política territorial i Obres públiques el resultat de la consulta popular d’ahir i li demanarà que aturi el procés per realitzar l’ARE de Sant Pere. Recordem que l’actuació preveia la construcció de 380 habitatges, la meitat de protecció oficial, la construcció d’un institut d’ensenyament secundari, un nou local per l’associació de veïns i una zona de lleure de 17.000 metres quadrat.


Tordera no vol que es faci l'Àrea Residencial Estratègica a Sant Pere
Diari Maresme 2/3/09

La consulta popular celebrada diumenge passat a Tordera per saber si els empadronats al municipi volen que es faci l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) a Sant Pere, ha deixat un total de 1.400 vots en contra, el 88% dels vots emesos.

Resultats

La consulta ha comptat amb una participació del 12'6% de persones empadronades. El resultats han deixat un total de 1.400 vots contraris a l'ARE (un 88%), mentre que 189 volts s'han mostrat a favor (12%). Sobre el cens de total de la consulta (12.618), 1.590 persones han emès el seu vot, el que significa una participació d'un 12'6%.

ARE previst

A través d'aquest ARE s'ha previst la construcció de 380 habitatges (un 50% protegits), un Institut d'Ensenyament Secundari, un local social per als veïns i un parc per al lleure de 17.000 metres quadrats. El consistori enviarà aquests resultats a la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques que és l'organisme competent en el seu desenvolupament final.


Tordera diu no a l’Area Residencial Estratègica prevista a St Pere
Ràdio Palafolls 2/3/09

Tordera vivia ahir una consulta popular en la que els veïns del municipi podien opinar sobre l’ARE que el govern català ha previst construir al veïnat de St Pere.

La consulta, però no ha despertat l’interès dels torderencs i sols hi han participat el 12.6% dels veïns cridats a votar sobre el futur de l’ARE. Això vol dir que sols han participat 1590 torderencs de les 12618 persones cridades a participar-hi.

Dels que sí ho van fer, quasi bé 9 de cada 10 han votat en contra d’aquests projecte urbanístic, que preveu uns 400 nous habitatges, la majoria de protecció oficial, una zona verda i equipaments. Sols un 11.8% va votar-hi a favor i 1 única persona va votar en blanc.

La pregunta de la consulta era “Vols que es faci l’ARE a Sant Pere?. En nombre absolut 189 persones s’han mostrat favorables i 1400 persones hi han votat en contra. Tot i això la consulta no era vinculant, però els resultats seran tramesos a la Generalitat per a que els tingui en compte.


Cal fer cas a les urnes
El bloc d’en Bernat Costes, 2/3/09

Tordera ha dit NO a l'ARE al veïnat de Sant Pere. Malgrat la participació ha estat baixa, el resultat és incontestable. La ciutadania de Tordera ens ha dit que no vol l'ARE al veïnat de Sant Pere. Amb tot el què això suposa.

Així doncs, avui mateix hem de gestionar aquest "no". En parlàvem ahir amb en Pitu Alsina (MAT) i en Joan Carles Garcia (CiU), avui mateix es comunicarà el resultat al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per tal que el prengui en consideració. I esperem que ho faci. Va ser una llàstima que el cap del PSC a Tordera, no vingués ahir a l'Ajuntament. Al PSC li pertoca ara un paper important: ser l'enllaç amb els seus companys de partit a PTOP per tal de fer complir el resultat a al consulta d'ahir.

Perquè el Conseller Nadal té ara dues opcions: o atura el procés d'aprovació de l'ARE a Sant Pere o prem l'accelerador deixant fora l'Ajuntament del procés. I cal que el Conseller Nadal visualitzi el resultat d'ahir i el compromís de tots els grups de l'Ajuntament de Tordera de fer-lo complir. Per això és important la la feina del PSC a Tordera. I per això em va sorprendre i saber greu que ahir no estessin on havien d'estar.

El Punt: "La consulta sobre l'àrea residencial estratègica de Tordera tomba el projecte"

Tordera.cat: "Resultat de la consulta popular: Vols que es faci l'ARE a Sant Pere?"

Malgrat Confidencial: "Tordera diu no a l'ARE"