divendres, 6 de març del 2009

Sobre les AREs de Tordera i de Malgrat de Mar 6/3/09

L’AJUNTAMENT CONVOCA DILLUNS VINENT UN PLE EXTRAORDINARI PER DEIXAR SENSE EFECTE LA TRAMITACIÓ URBANÍSTICA A L’ÀMBIT DE L’ARE DE SANT PERE.
Ràdio Tordera 6/3/09

L’ajuntament de Tordera convoca dilluns, 9 de març ple extraordinari amb un sol punt en l’ordre del dia. El consistori prendrà l’acord pel qual es deixa sense efecte la tramitació de la modificació del POUM a l’àmbit de l’ARE de Sant Pere i s’ordena l’arxiu de totes les actuacions administratives relatives a aquesta. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explica que aquest tràmit serveix per aturar el projecte urbanístic iniciat, a la zona de l’ARE de Sant Pere.

L’ajuntament va realitzar el passat diumenge una consulta popular, on el 88% dels ciutadans es van posicionar en contra de l’execució de l’ARE de Sant Pere. El ple extraordinari de dilluns vinent començarà a les 9 del vespre i serà retransmesa en directe per Ràdio Tordera.

.....................................................................

PSC i PP de Malgrat de Mar rebutgen la consulta popular sobre l’ARE
Malgrat confidencial 6/3/09

Durant la sessió plenària celebrada aquest dijous al vespre, els socialistes de Malgrat de Mar, amb el suport del PP, han tombat la proposta de Convergència i Unió de realitzar una consulta popular per decidir el desenvolupament d’una Àrea Residencial Estratègica al municipi. Conxita Campoy (PSC), ha argumentat el vot del seu grup dient que per primera vegada la Generalitat ha posat en marxa una iniciativa per solucionar la demanda d’habitatge a Catalunya, i "ara tothom hi està en contra", ha afegit. La portaveu de CiU, Neus Serra, ha indicat que l’ARE és innecessària ja que actualment hi ha molts pisos buits al municipi. Serra, també ha manifestat el compromís de la seva formació de seguir buscant alternatives a la demanda de vivenda assequible. Teresa Verdaguer, d’Esquerra, ha recordat el que considera una manca de sensibilització de l’equip de govern local envers els processos participatius de qualsevol tipus. Verdaguer ha posat de manifest que encara esperen una contesta de la Generalitat sobre les al.legacions que van presentar demanant una reducció del nombre de pisos que es preveu fer. El cap de llista d’Iniciativa-Esquerra Unida, Josep Maria Lasheras ha recolzat la proposta de CiU, considerant que és des dels ens locals que s’ha de fomentar la participació ciutadana.