divendres, 14 de maig del 2010

Més sobre el passeig marítim de s'Abanell (Blanes) 14/5/10...

Blanes i la Generalitat s'enfronten per les obres de S'Abanell
Diari de Girona 14/5/10
.
El Govern dóna la remodelació per acabada i el regidor creu que falten «detalls importants»
.

Un dels accessos que encara no han estat acabats a S'Abanell. acn
.

BLANES ACN/DDG
L'Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya no es posen d'acord sobre qui ha d'acabar les obres que el Govern català ha fet al passeig marítim de S'Abanell, a la zona dels càmpings. Des de l'Ajuntament s'afirma que encara falten "alguns detalls importants" i la Generalitat creu que és el consistori qui ha d'instal·lar els elements que falten.
.

Les obres, que s'han dut a terme per enfortir un passeig que s'ha esfondrat diverses vegades pels temporals de llevant que hi ha a l'hivern, han deixat descoberts quatre accessos de la platja al passeig de fins a 3 metres de desnivell. I a causa de la forta pendent, Protecció Civil ha hagut de tancar-los perquè la gent no caigui.
.

L'Ajuntament de Blanes assegura que s'havia arribat a l'acord, tot i no ser per escrit, de construir unes escales que permetessin l'accés segur dels vianants a la zona de platges. "Vam acordar reforçar el passeig i construir-hi uns accessos perquè la gent pogués baixar a la platja sense problemes", va explicar Celestino Lillo, regidor de Medi Ambient.
.

La Generalitat, però, dóna per acabades les obres. Segons va explicar el regidor de Medi Ambient, l'Ajuntament ha rebut una carta firmada pel president de Ports, Manel Nadal, on s'informa que les obres es van acabar l'abril passat i que no és competència del Govern acabar de construir-hi les escales. "L'únic missatge que hem rebut és un no rotund", es va queixar Lillo, que va afegir que en els darrers dies, tant ell com l'alcalde, Josep Trias, van intentar posar-se en contacte, sense sort, amb els responsables de la Generalitat.
.

Per la seva banda, el president de Ports, Manel Nadal, va reiterar que la Generalitat ha complert tot el que s'havia parlat de fer en el projecte. "Hem complert abastament el nostre compromís", va afirmar Nadal. "Fins i tot, hem deixat uns passos, a petició de l'Ajuntament, per poder accedir a la platja, bàsicament per a la gent del càmpig. I l'Ajuntament es va comprometre a adequar-los amb una escala o una rampa de fusta, i esperem que les posin", va afegir.
.

El resultat d'aquest malentès són quatre accessos del passeig a la platja que han quedat sense tapar i que, en alguns punts, tenen desnivells de fins a tres metres. "És molt perillós", va afirmar Lillo. "Cada dia hi ha persones que no tenen cap accés a la platja en aquests 200 metres de passeig i salten per aquestes obertures", va afegir Lillo. L'alçada, però, no és l'únic perill. L'escullera que després de les obres s'ha situat sota els accessos fa augmentar, segons Lillo, la perillositat de la zona.
.

Protecció Civil ha emès un informe advertint dels perills d'aquesta situació i ha demanat a l'Ajuntament de Blanes que "tanqui totalment" els accessos per evitar que la gent caigui mentre no s'arribi a una solució. De moment, l'accés està restringit amb unes tanques, però l'Ajuntament està preparant unes altres tanques de ferro, més sòlides, que evitin el pas. Finalment, Lillo també va informar que l'Estat ha negat l'aportació de sorra habitual a S'Abanell.
.


Blanes exigeix a la Generalitat que acabi les obres de s'Abanell
El Punt 14/5/10
.
El govern les considera finalitzades, però el consistori vol que hi faci els accessos
.
El passeig de s'Abanell de Blanes continua essent font de conflictes. La Generalitat ha donat per finalitzades les obres que ha fet aquests mesos en el tram del passeig que depèn del govern català i que han consistit a fer una escullera per enfortir la resistència als temporals. L'Ajuntament, però, considera que la Generalitat ha incomplert el compromís verbal de posar les escales d'accés a la platja i ara ha hagut de tancar aquests accessos perquè hi ha desnivells de fins a tres metres.
.
L'Ajuntament i la Generalitat no es posen d'acord sobre qui ha d'acabar les obres de reforç del passeig de s'Abanell que s'han dut a terme els últims mesos davant de la zona dels càmpings, que depèn del govern català. La Generalitat ha deixat descoberts quatre accessos de la platja al passeig de fins a tres metres de desnivell, i Protecció Civil ha hagut de tancar-ne tres i fer una mena de rampa de terra i sorra en un altre perquè la gent no caigui.
.
El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), ha criticat que la Generalitat no hagi complert l'acord de construir escales. «Vam acordar reforçar el passeig i construir-hi uns accessos perquè la gent pogués baixar a la platja sense problemes», assegura Lillo. La Generalitat, però, considera que les obres estan acabades i que la seva actuació al passeig de s'Abanell ja està acabada. Segons assegura Lillo, el consistori ha rebut una carta signada pel president de Ports, Manel Nadal, en la qual informa que les obres es van acabar l'abril passat i que no és competència de la Generalitat acabar de construir les escales». «L'únic missatge que hem rebut és un no rotund», es queixa Lillo. Si la Generalitat persisteix en la seva posició, Lillo assenyala que l'Ajuntament haurà de buscar una alternativa, però es lamenta que «massa coses» han d'assumir ja els ajuntaments «que haurien de fer les administracions superiors». Segons la Generalitat, pertoca a l'Ajuntament fer les rampes d'accés.
.
Sense més sorra
.
L'Estat ha negat l'aportació de sorra per a la platja de s'Abanell al·legant que aquest any no ha calgut fer cap obra d'emergència a la zona. «Hem de passar amb el que tenim», es lamenta Lillo