divendres, 14 de maig del 2010

Sobre el camp de tir La Gaviota. ERC de Malgrat de Mar 14/5/10

Sobre el camp de tir La Gaviota
ERC de Malgrat de Mar 14/5/10
.
La moció presentada en el Ple del 6 de maig pels tres grups de l’oposició (ERC-CiU- ICV-EUA) per instar a l’Ajuntament de Malgrat a reubicar o clausurar el camp de tir La Gaviota és una acció més de les moltes que s’han fet per intentar reconduir el tema i solucionar-lo d’una vegada.
.
Fa molts anys que és de tots conegut els impactes ambientals negatius que genera el camp de tir situat just en el marge dret de la Tordera. L’auditoria ambiental de Malgrat que es va fer amb l’objectiu de fer front a problemàtiques ambientals detectades en el municipi va tenir com a resultat l’aprovació l’any 2003 de l’Agenda 21 de Malgrat. Aquest document entre d’altres contempla “preservar l’entorn de la Tordera i altres espais de ribera”, i entre les accions que contempla a realitzar en el nostre poble hi ha la d'avaluar i corregir l’impacte ambiental del camp de tir.
.

Segons l’Agenda 21, la prioritat d’aquesta acció és ALTA i el termini por porta-la a terme CURT i ja han passat més de 7 anys i segueix igual... Durant tots aquests anys el tema ha estat denunciat i la situació irregular del camp de tir en multituds de publicacions ha estat denunciada per persones a nivell individual, per grups ecologistes i grups polítics municipals.
.
Segons va manifestar la portaveu d’ERC Teresa Verdaguer:
.
“En el Plenari ha estat denunciat per part d’ERC diverses vegades i els senyors del PSC sempre han tirat pilotes fora. Amb tants anys de desídia per part seva, les normatives han anat canviant, per bé, tot i que vostès les han ignorat. Actualment hi ha lleis que recolzen les zones humides que estan dins la Xarxa Natura 2000, i el tram de la Tordera està dins aquesta Xarxa i està prohibit l’ús de munició que contingui plom i també la pràctica del tir esportiu”.
.

El camp de tir la Gaviota no té llicencia d’activitats vigent, el permís es remunta als anys 80 i no s’ha renovat tal com és obligat per llei.
.
El passat desembre el Parlament de Catalunya va donar compliment a la resolució 500/VIII sobre l’emplaçament del camp de tir La Gaviota i exposa entre d’altres “que l’òrgan ambiental competent en tramitar i resoldre la llicència ambiental és el local”. ERC va demanar en el Plenari una solució que permeti l’activitat i la preservació de l’entorn dels espais de ribera de la Tordera. Esperem que la notícia que el camp de tir La Gaviota a finals d’anys es reubicarà en el municipi de Tordera sigui una realitat.
.
Moció d'ERC, CiU i ICV sobre el camp de tir La Gaviota (maig 2010)
.
Descarrega't l'arxiu