divendres, 14 de maig del 2010

Més sobre les infraestructures que trinxen el territori 14/5/10...

CIU TEM QUE LA RETALLADA DE L’ESTAT EN INFRAESTRUCTURES AFECTI LA N-II I DIU QUE AQUESTA OBRA ÉS INAPLAÇABLE.
Ràdio Tordera 14/5/10
.
L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia i representants locals dels 12 municipis més que limiten amb la N-II en el tram Tordera a Fornells de la Selva, han comparegut aquest divendres per exigir a l’Estat que la retallada en matèria d’infraestructures anunciada el passat dimecres pel president de l’executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no afecti la N-II al seu pas per la demarcació. A més, han anunciat que constitueixen una comissió de seguiment per “pressionar” l’Estat per tal que compleixi els compromisos aprovats per unanimitat el passat 21 d’abril al Congrés. Escoltem Joan Carles Garcia.
.
Cal recordar que entre els compromisos adoptats hi ha desencallar aquest 2010 el tram Tordera-Caldes de Malavella, on des de fa més d’un any hi ha aturats el trams Maçanet-Sils i Sils-Caldes, de més de 11,5 quilòmetres.
.

CiU mobilitza els municipis per vigilar que l'Estat enllesteixi l'N-II de Fornells de la Selva a Tordera
El Punt 14/5/10
. Alcaldes, regidors i periodistes a la roda de premsa de CiU aquest migdia a la seu de Convergència a Girona. Foto: TANIA TÀPIA/ACN.
.

La retallada de la despesa pública anunciada pel president del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, preocupa CiU, perquè no afecti el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines, especialment entre Tordera i Fornella de la Selva. Alcaldes i regidors de CiU del tram sud de l'N-II van reunir-se ahir a Girona per anunciar un seguiment del projecte i van dir que, malgrat els compromisos del ministre de Foment, José Blanco, no es creuran res fins que no vegin que les obres engeguen.
.
«El nostre objectiu és sacsejar d'Orriols fins a Tordera i Blanes, perquè tot es mogui, fins que es licitin les obres i entrin les màquines», va dir el diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, en la roda de premsa d'ahir, que va reunir alcaldes i regidors dels dotze municipis pels qual passa la carretera N-II.
.
El viaducte, lleparà.
.
En resposta a una pregunta dels periodistes, Xuclà va deixar entreveure que d'entre els projectes de l'Estat a les comarques gironines, el que, de ben segur caurà dels pressupostos serà el viaducte del tren a Girona, ja que no es tracta de cap obra d'interès general.