dilluns, 28 de juny del 2010

Desembocadura del riu Tordera 27/6/10. Orchis

gavines corses (Larus audouinii) descansant a l'interior de la desembocadura
.
Aquest diumenge al matí ens van aplegar fins a 15 persones durant la sortida a la desembocadura de la Tordera, on vam poder veure les aus que es reprodueixen i estiuegen des de la platja i en ullada a l’interior del riu.

Vam poder veure a les gavines corses (Larus audouinii), els corriols petits (Charadrius dubius), les cueretes grogues (Motacilla flava) i blanques (Motacilla alba), els cames llargues (Himantopus himantopus), les gavines vulgars (Larus ridibundus), els gavians argentats (Larus michahellis), els corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis), els tudons (Columba palumbus), les tórtores turques (Streptopelia decaocto), orenetes vulgars (Hirundo rústica), falciots negres (Apus apus), gafarrons (Serinus serinus), una boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus), els ànecs collverds (Anas platyrhynchos), polles d’aigua (Gallinula chloropus),... entre altres.

També vam poder manipular els amfibis i rèptils que prèviament s’havien capturat dintre del seguiment que fa l’associació, concretament cinc tortugues de rierol (Mauremys leprosa) de diferents edats i sexes, una serp d’aigua (Natrix maura) i gripaus corredors (Bufo calamita) i comuns (Bufo bufo).

Durant la sortida es va poder constatar l’impecable resposta de veïns i visitants a l’espai... tothom va respectar en tot moment les zones delimitades i aquest any, tot i ser diumenge d’estiu!!!, la imatge que presentaven l’interior de la llacuna i del tram final del riu eren de veritables refugis de descans i reproducció per a la fauna. Llàstima que cap de les administracions competents hagin respost de la mateixa manera que sí ho ha fet la gent... comentari unànime i crític de tots els assistents.

Imatges captades a la desembocadura abans de la sortida i en companyia de Joan Bernils...
.
gavines corses (Larus audouinii)...
..
gavines corses (Larus audouinii) i gavians argentats (Larus michahellis) darrera...
.

.
gavines corses (Larus audouinii), gavians argentats (Larus michahellis), gavines vulgars (Larus ridibundus) i cames llargues (Hiamntopus himantopus)...
.
.
Cames llargues (Himantopus himantopus) i gavians argentats (Larus michahellis)...
.
.
Cames llargues (Himantopus himantopus) i pollets de polla d'aigua (Gallinula chlorpus)...
.
.
Cames llargues (Himantopus himantopus), ànecs collverds (Anas platyrhynchos) i una de les parelles de corriol petit (Charadrius dubius)...
.
.
Polla d'aigua (Gallinula chloropus) adulta i dos dels 4 pollets...
.
.
Corriols petits (Charadrius dubius)...
..
cueretes grogues (Motacilla flava) adultes...
.
.
un dels 6 polls de cuereta groga (Motacilla flava) d'enguany...
.