dissabte, 3 de juliol del 2010

Sobre les obres irregulars d'ATLL que han afectat a espais i espècies protegides de la Tordera, 1-3/7/10...

Podeu accedir al text de la denuncia del passat 21/6/10 aquí.
.
.
Denuncia de les obres de connexió entre la dessalinitzadora de Blanes i la potabilitzadora de Cardedeu
Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny 1/7/10

Es denuncien les obres de connexió entre la dessalinitzadora de Blanes i la potabilitzadora de Cardedeu a càrrec de l’empresa pública ATLL (Aigües Ter Llobregat), per irregularitats en l’execució de les obres i la seva afectació sobre espècies i espais protegits de la Tordera.
.


La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i Orchis, Associació Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme, han denunciat les obres de Connexió entre la ITAM de la Tordera (a Blanes) i la ETAP del Ter (a Cardedeu) a la Fiscalia de Medi Ambient de l’Audiència Territorial de Barcelona i al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, per les irregularitats i pels incompliments en l’execució de l’obra per part d’ATLL, ACA i el propi DMAH, i que han afectat greument a espècies i espais protegits de la Tordera.
.
Les obres de connexió entre la planta dessalinitzadora de la Tordera (a Blanes) i l’estació de tractament del Ter (a Cardedeu) s’estan realitzant per abastar d’aigua a la ciutat de Barcelona.
.
Comentari rebut a la web de la coordinadora en referència a les obres a Llinars...
.
http://www.salvaguardamontseny.cat/drupal/obres_a_la_Tordera#comments

Hola,

Sobretot cal demanar la correcte restauració dels espais destrossats.

Aquests que posen la tuberia són uns "chapuzeros" aquí a Llinars les obres afecten el Riu Mogent i han tingut les obres empantanegades durant un any suposo per les pluges de la primavera que han fet difícil de treballa al riu.

Joan-Ramon
.

.
Enquesta de la Coordinadora:
.
Subscriviu l'actuació del Dep. de Medi Ambient en les obres de la Tordera?
.


La denúncia arriba al GRUP WWF-BARCELONA…
.
Denuncia: transvasament il.legal de la Tordera cap a Barcelona
GRUP WWF-BARCELONA 3/7/10
.
Reprodïm aquesta noticia que ens passa un amic indignat per aquesta obra (un altre trasvasament amagat) que s’ha fet sense declaració d’impacte ambiental, i que s’ha carregat zones humides i de bosc de ribera:
.
La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i l’entitat Orchis-Associació Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme han denunciat a la Fiscalia de Medi Ambient i al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya les irregularitats i incompliments de la legislació en les obres de connexió entre la dessaladora de Blanes i la planta potabilitzadora d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Cardedeu. Les entitats han alertat dels incompliments en l’execució dels treballs, que ressegueixen la llera de la Tordera amb un impacte que “han afectat greument a espècies i espais protegits de la Tordera”. Per això, s’ha denunciat ATLL com a promotora i responsable del projecte, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com a responsable de la gestió del Domini Públic Hidràulic (DPH) i el Departament de Medi Ambient com a encarregat de vetllar pels espais naturals i la flora i fauna protegida