dimecres, 7 de juliol del 2010

Algunes notícies més per llegir 6-7/7/10...

Palafolls inicia la campanya de prevenció d'incendis forestals
Malgrat Confidencial 6/7/10
.
Les 35 persones que formen part del Cos de Voluntaris de Protecció Civil de Palafolls, seran les encarregades de la nova campanya de prevenció d’incendis a les zones forestals del municipi. Al llarg dels mesos d’estiu, els voluntaris realitzaran diverses tasques com evitar abocaments incontrolats i la caça furtiva. També s’encarregaran de comprovar l’estat de les pistes i camins forestals i el control de les basses d’aigua.
.
El Cos de Voluntaris farà aquesta tasca de prevenció fins el mes d’octubre.
.
Premià renuncia a abocar sorra a tota la platja per no molestar els banyistes
El Punt 7/7/10
.
La regeneració del litoral del Baix Maresme se suavitza i la draga començarà a treballar de seguida
.

En primer terme, la platja que rebrà sorra i, al fons, la platja de l'Os, que es quedarà com està, a Premià de Mar. Foto: G.A.
.
El vaixell draga començarà a abocar sorra al litoral del Baix Maresme en els propers dies. Començarà per Cabrera de Mar, on aquests dies els camions ja comencen a treballar preparant el terreny per a l'arribada de la draga. Cabrera és un dels municipis que més necessita aquesta sorra, però d'altres que en tenen més limitaran voluntàriament l'actuació prevista per la Generalitat per evitar problemes amb els banyistes. El Masnou ja va anunciar fa unes setmanes que renunciava a la reposició de la sorra, mentre que Premià de Mar ha demanat que només s'aboqui sorra a les platges més afectades pel temporal de l'hivern passat.

Segons ha pogut saber aquest diari, l'Ajuntament de Premià de Mar ha demanat a la direcció general de Ports que només s'aboqui sorra a les platges que es troben entre l'estació del tren i el terme municipal del Masnou. En canvi, d'altres platges que tenen una amplada força limitada, com ara la platja de l'Os o la de Bellamar, no rebran cap gra de sorra suplementari.

El motiu d'aquesta decisió és que en aquests moments del calendari les platges ja són plenes de banyistes (tant els caps de setmana com els dies feiners) i la regeneració de la costa amb el vaixell draga implica el tancament de les zones afectades uns quants dies. A més a més, un cop s'hi ha fet l'abocament, la sorra resta humida gairebé una setmana i la qualitat que té no és la mateixa que la de la sorra que fa setmanes que és sota el sol. Els veïns han fet arribar aquestes queixes al consistori premianenc, que ha decidit limitar de manera voluntària l'acció de la draga.

Per la seva banda, Vilassar de Mar, la segona parada de la draga després de Cabrera, encara no ha decidit com reparteix la sorra que els pertoca, però sí que té clar que ho farà de manera més o menys homogènia. El seu alcalde, Joaquim Ferrer (CiU), assegura que tindran en compte les necessitats dels banyistes, però diu que «cal que tothom ha de fer un esforç», ja que si no es posa sorra en determinats punts del litoral, els temporals de l'hivern que ve podrien fer estralls al passeig marítim. Per acabar, l'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert (PSC), ja va afirmar en el seu dia que el municipi s'excloïa del procés en entendre que no en tenien «tanta necessitat».

La sorra del port d'Arenys

E.F

El Ministeri de Medi Ambient no abocarà sorra a les platges d'Arenys de Mar tal com pretenia. La mobilització ciutadana ha aturat l'actuació de la draga que havia de portar sorra a la zona de llevant del port. L'alcalde, Ramon Vinyes (PSC), va manifestar ahir que ara per ara és clar que la regeneració no es portarà a terme a les platges arenyenques, però que encara està per determinar si el vaixell que extreu la sorra del fons marí hi anirà a retirar la sorra de la bocana del port. En altres ocasions s'havia demanat de retirar la sorra que s'acumula amb les rierades i dificulta les maniobres d'entrada de les embarcacions. «La neteja de la bocana tampoc s'ha de fer cada any i ara per ara no tenim el mateix problema», manifestava l'alcalde. Tot i que el consistori confia que finalment no aparegui la draga, després de renunciar a la regeneració de sorra a les platges de llevant, aquesta actuació encara està pendent de confirmar.