dilluns, 5 de juliol del 2010

Capturen un dels quatre esquirols coreans no autòctons detectats a Olzinelles, al Montnegre . L'Actualitat del Baix Montseny 5/7/10


Capturen un dels quatre esquirols coreans no autòctons detectats a Olzinelles, al Montnegre
L’Actualitat del Baix Montseny 5/7/10
.
Biòlegs del Museu de Granollers-Ciències Naturals han capturat durant el mes de juny un dels quatre esquirols coreans (tamias sibiricus) que els guardes del Parc del Montnegre i el Corredor van localitzar el maig a Olzinelles, prop de la font del Pradelló. Es tracta d'una espècie que no és pròpia de la zona, que es pot comprar en botigues d'animals i de la que s'ha detectat la presència al Parc.
.
Els biòlegs intenten capturar els altres tres exemplars amb trampes de viu, un intent difícil ja que a l'espai on s'han establert disposen de molts recursos alimentaris, segons ha explicat Toni Arrizabalaga, director del Museu de Granollers-Ciències Naturals. Si no els poden capturar ho faran els guardes forestals de la Generalitat.
.
L'anomenat esquirol coreà és una espècie originària del centre d'Àsia, on té una distribució molt àmplia, des de Sibèria fins a Corea i la Xina. A Europa han creat colònies reproductores en força països, com ara França, Suïssa i Alemanya, en especial en parcs urbans.
.
L'animal es ven a botigues d'animals, motiu pel qual se suposa que els exemplars trobats han estat alliberats pels seus propietaris. Arrizabalaga alerta la societat que els nostres boscos ja tenen els seus propis esquirols i que no s'han d'alliberar exemplars foranis. Fa un parell d'anys se'n van localitzar dos exemplars a Santa Fe del Montseny i també van ser capturats.