dilluns, 2 d’agost del 2010

Anul•lada una cursa de 10km per la llera del riu Tordera per la incompetència de l’administració local de Tordera. 2/8/10

.
Vull felicitar expressament a l’organització de la 1era Desert Running La Tordera per l’encert i la responsabilitat que ha demostrat en la comunicació de l’anul·lació de la cursa, simplement admirable i assenyalant clarament als responsables. Amb un sentit de la responsabilitat, de la bona feina i de la informació que tant difícil és avui dia atribuir a l’ajuntament de Tordera i a altres organitzacions.

Felicitar també als Serveis Territorials del DMAH, als seus tècnics i càrrecs públics, i al Cap de l’Àrea Bàsica del Maresme del Cos d’Agents Rurals.

Extret literalment del blog de l’organització...

ANUL·LACIÓ DE LA CURSA PER LA INCOMPETÈNCIA DE L'ADMISTRACIÓ LOCAL
.
- Anul.lació de la cursa "Desert Running La Tordera" per la incompetència de l'administració local. L'Ajuntament de Tordera NO ha informat dels permisos que calen per tirar endavant la cursa. L'organització, per la seva banda, demana conèixer quins són tots els tràmits que s'han de seguir, i NO se'ls informa correctament.
.
- La regidoria de Medi Ambient competent del municipi, NO informa que el recorregut és impossible de dur-se a terme ja que, La Tordera, és un riu protegit dins l'anomenat "Xarxa Natura 2000". Per més informació poden visitar:
http://www.mma.es/portal/secciones/biodiversidad/rednatura2000/
.
- Entenem que el consistori ha de ser coneixedor de l'esmentada protecció del riu, i no obstant, NO se'ns comunica i donen llum verd per fer la cursa (sense informar dels permisos que calen, i en tot moment amagant-ho).
.
- A data del 4 de maig de 2010, després de diverses comunicacions amb el consistori, es rep el vist-i-plau pertinent de l'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua. L'ajuntament va fer les passes per obtenir el permís d'aquest organisme, passant per alt el Departament de Medi Ambient i d'Habitatge de la Generalitat. L'organització de la cursa, entén que amb el permís de l'ACA, ja s'obté TOTA l'autorització necessària i des de l'Ajuntament, no se'n diu el contrari.
.
- Dos mesos més tard de l'obtenció del permís, a finals de juliol, rebem una trucada dels Agents Rurals per comunicar-nos que la cursa NO es pot realitzar. Després d'una trobada personal, ens expliquen tot el que en el seu moment, ens hauria d'haver explicat Medi Ambient de l'Ajuntament de Tordera: que el riu està protegit i que és IMPOSSIBLE celebrar una cursa com aquesta sense el permís del Departament de Medi Ambient. I és que, com desconeixíem, l'ecosistema del riu està protegit i, en especial, les seves aus i altres espècies. La resposta dels Agents Rurals, és que cal una autorització específica del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, i se'ns diu que no se'n fa prou amb el permís de l'ACA. Primera notícia per nosaltres, a tan sols uns 15 dies de celebrar aquesta cursa.
.
- La nostra rèplica és denunciar la incompetència i l'ocultació d'informació d'un ens públic com és l'Ajuntament d'aquest municipi. És intolerable i impensable que una associació que pretén treballar amb serietat, com és la nostra, s'adreci a l'administració que pertoca, i que sigui desinformada de la paperassa que cal presentar. La regidoria de Medi Ambient de Tordera, sabia i coneixia perfectament des del principi, la protecció que tenia aquest riu, i malgrat tot, van amagar la informació.
.
- Un exemple més, és la reacció de la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament, que després d'una trobada personal, la resposta que ens dóna a tot plegat, és aquesta, citem textualment: "Pensava que Medi Ambient, no s'enteraria". No pensem que sigui la postura que hagi d'adoptar el nostre Ajuntament, com tampoc creiem que les regidories d'Esport i de Medi Ambient tinguin aquesta manca d'implicació i ganes de treballar pel poble. No oblidem que esdeveniments esportius com aquests, no se'n celebren a Tordera, tret d'altres modalitats esportives com poden ser activitats d'hoquei sobre patins o futbol. Era tota una novetat, la primera cursa amb aquestes característiques, una forma, indubtablement, de PROMOCIÓ i DESENVOLUPAMENT LOCAL per la mateixa població de Tordera, alhora que serveix per FOMENTAR l'ESPORT al municipi.
.
- Creiem que no tan sols és, a priori, una ocultació de dades i d'informació a la que qualsevol ciutadà hauria de tenir accés quan s'adreça al seu consistori, no oblidem que és un DRET. Per nosaltres ha estat una ocultació d'informació, seguida de la manca i la intenció d'engegar projectes esportius nous. Alhora que no deixa de ser una falta de preocupació, per part de l'Ajuntament, envers les persones de l'organització que se n'ocupen, i de la falta de respecte que això significa pels seus ciutadans i ciutadanes en general, (no oblidem que ja hi havia gairebé una trentena de persones inscrites).
.
- A tan sols un parell de setmanes vista abans d'iniciar la cursa, se'ns informa que és imprescindible comptar amb el permís del Departament de Medi Ambient, i la resposta de l'Ajuntament, és dir-nos que encara és possible mobilitzar-nos per obtenir-lo. No es pot pretendre fer moure tota l'organització en tan sols un marge de 15 dies, sense saber del cert, sí tot i mobilitzant-nos, obtindríem el SÍ per resposta. Per tant, és arriscar-se i esperar amb total incertesa durant encara més temps, perquè tots sabem l'agilitat amb la que funcionen aquests tràmits, i la cosa s'agreuja més durant la paralització general del mes d'agost.
.
- Repercussions:
.
· Vulneració dels nostres drets de ser informats de forma clara i transparent
· Desafecció, decepció i desànim de tota l'organització
· Desatenció per part del consistori de Tordera
· Sentiment d'estafa o engany que s'enduu l'associació, les persones implicades, els espònsors i els inscrits
· Pèrdua de credibilitat de l'associació, davant dels inscrits a una cursa que semblava tirar endavant sense problemes, per desconeixença nostra i desinformació de l'administració local
· Ens afecta negativament que tot el procés s'hagi endarrerit tant en el temps, perquè els últims dies previs a la cursa, és quan arriba el màxim nombre d'inscrits: se n'esperaven uns 200 en total
· Pèrdua de compromís amb els patrocinadors que han cregut en el nostre projecte, i als quals ara se'ls ha d'explicar tot i tornar els diners invertits
· Pèrdua dels nostres ingressos en: Grafisme, Marxandatge, Impressió, Publicitat, Disseny, Confecció i Estampat de les samarretes promocionals, Edició del lloc web i Mobilitat
· Pèrdua de temps
.
- Resposta de la nostra associació:
.
· Informar a tots els inscrits a la cursa fins ara i retornar els diners de la inscripció
· Informar tots els patrocinadors, de qui ja s'havia aconseguit gran quantia de capital
· Informar via Internet a tothom
· Informar als mitjans locals i comarcals que puguin donar cobertura als fets
· Demanar citació amb l'alcalde de Tordera per donar-li a conèixer el que ha ocorregut
· Actuarem davant, el que considerem una injustícia i no ens aturarem de cares a organitzar nous esdeveniments esportius del mateix caire. Si el municipi no ens ho permet, es cercaran alternatives diverses

4 comentaris:

Sussss ha dit...

Quina cita textual !!!

Anònim ha dit...

BRUTAL! i això no surt a la TV? val la pena!!

Anònim ha dit...

..Si no es pot fer ni una cursa per el Riu que podem fer doncs? ..jo diria que és un espai de tot¿no? Aii..amigo Javier...

Anònim ha dit...

...que es tracta d'una cursa de corre macuu!!! ...aii..amigo javier..una mica d'esport t'aniria bé!