dimarts, 3 d’agost del 2010

Darrers comunicats de premsa del Servei Meteorològic de Catalunya

Recupero uns quants comunicats de premsa del Servei Meteorològic de Catalunya www.meteo.cat ...


L’AGOST COMENÇA AMB TEMPESTES
Les tempestes d’ahir van afectar bona part del territori. Es van enregistrar quantitats abundants, i intensitats fortes, acompanyades de calamarsa.

EL MES DE JULIOL DE 2010 HA ESTAT CÀLID I SEC O MOLT SEC A BONA PART DEL TERRITORI, A EXCEPCIÓ DEL PIRINEU I PREPIRINEU CENTRAL I OCCIDENTAL, I LES ÀREES AFECTADES PER LES TEMPESTES DELS DIES 22, 29 I 30
El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, qualifica el mes de juliol del 2010 de càlid a gran part de Catalunya. La distribució irregular de la precipitació ha marcat la pluviometria del mes. D’aquesta manera, a excepció d’àmplies zones del Pirineu i Prepirineu central i occidental on el mes ha estat plujós o molt plujós, a la resta del territori el juliol s’hauria de qualificar de sec o molt sec, si bé cal remarcar que les fortes tempestes que van afectar la Catalunya Central, el litoral i el Prelitoral central i el delta de l’Ebre han provocat que en un sol dia se superés amb escreix la modesta mitjana mensual del mes de juliol.

DISPONIBLE L’ANUARI DE DADES METEOROLÒGIQUES 2009
L’Anuari de dades meteorològiques 2009 ja es troba consultable a la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquesta publicació recull un resum de les dades meteorològiques que durant l’any 2009 s’han generat a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA), en els radiosondatges llançats a Barcelona i en la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques (XDDE).

DISPONIBLE EL BUTLLETÍ CLIMÀTIC MENSUAL. JUNY DE 2010
El mes de juny de 2010 ha estat de normal a fred a gran part de Catalunya. Pel que fa a les precipitacions, ha estat un mes plujós o molt plujós a la meitat occidental del país. A la resta, el juny ha estat sec a extenses àrees del litoral i prelitoral de les demarcacions de Barcelona i Girona i a l'extrem sud del Principat, i fins i tot, molt sec a la zona del cap de Creus.

DISPONIBLE EL BUTLLETÍ CLIMÀTIC ESTACIONAL. PRIMAVERA DE 2010
La primavera de 2010 ha estat a grans trets plujosa a la meitat est i seca a la resta. L’estació ha estat freda en general, tot i que la temperatura s’ha mantingut dins la normalitat climàtica a bona part de Ponent, al Camp de Tarragona i a la franja que va de la Cerdanya i el Ripollès fins a la costa Central.