dimecres, 4 d’agost del 2010

L’Ajuntament de Tordera desautoritza al DMAH i al Servei Meteorològic de Catalunya, 4/8/10

.
Doncs segons el diari “El Punt” hem passat d’un “pensava que Medi Ambient, no s’enteraria” a un “els permisos oficials s’han gestionat”... tot un exemple aclaridor.

I segons el “Diari de Girona” l’alcalde “des”informa del següent... “El que sí que és dubtós és que Medi Ambient no dóna el permís si passa aigua pel riu. I ara, després de les darreres pluges en passa. Però potser el dia que calia fer la cursa no. Això no ho podem preveure.” I a continuació que es “des”informa des del consistori... “l'anul·lació ha arribat quan hi havia 25 inscrits dels 200 que s'esperaven i que l'any vinent segur que es podrà fer”.

Què és dubtós? ¿Que Medi Ambient no vegi clar que 200 persones i vehicles “autoritzats” trepitgin 10 km d'hàbitats i espècies protegides per la legislació europea a un espai protegit?

Aquesta és bona... segons es “des”informa, el riu Tordera deixa de pertànyer “temporalment” a la XN2000 si l’aigua no corre, deixant sense efecte la legislació en matèria de Medi Ambient referent a espais, hàbitats i espècies... reconec que no tenia ni idea!!! (és sarcasme)

I aquesta encara és més bona... riu-te tu del Servei Meteorològic, de la NASA i de tots els organismes “oficials” en matèria de climatologia o de prediccions del temps... segons es “des”informa des de l’ajuntament, l’any vinent “segur” que no baixarà ni una gota d’aigua pel riu!!!... Vaja!!! Ja poden preparar el premi a la millor predicció climàtica/local a un any vista!!! ¿Per quan el Servei Meteorològic de Tordera? (això no és sarcasme, és burla)

.
L'organització del Running a la Tordera culpa el consistori de l'anul·lació de la cursa
Diari de Girona 4/8/10
.
TORDERA JORDI VERA
Els organitzadors de la primera Desert Running a la llera de la Tordera, una cursa que s'havia de celebrar el proper dia 14 d'agost pel voltant del riu (fals, era per la llera del riu), culpen l'Ajuntament del municipi de l'anul·lació de l'esdeveniment. Els responsables asseguren que han hagut de tirar enrere el projecte "per la incompetència de l'administració local", ja que no els va informar correctament dels permisos que calien per realitzar-la.
.
En un comunicat fet públic a través d'una pàgina web, els responsables de l'esdeveniment exposen la seva versió. Afirmen que la regidoria de Medi Ambient, no els va informar que el recorregut és impossible, ja que la Tordera és un riu protegit dins l'anomenat Xarxa Natura 2000. El 4 de maig van rebre un permís per part de l'ACA, però dos mesos més tard, a 15 dies de la cursa, els Agents Rurals els van comunicar que l'acte no es podia realitzar, perquè calia un permís específic del Departament de Medi Ambient, cosa que el consistori no els havia dit. I per això han hagut d'anul·lar la cursa, trucar a tots els inscrits, tornar-los els diners i avisar els patrocinadors.
.
Per altra banda, l'Ajuntament va explicar que calia esperar el permís de Medi Ambient, que encara no ha arribat. "L'ACA va donar el permís. El que sí que és dubtós és que Medi Ambient no dóna el permís si passa aigua pel riu. I ara, després de les darreres pluges en passa. Però potser el dia que calia fer la cursa no. Això no ho podem preveure", va explicar l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. "Els vam dir que havien d'esperar i ells van dir que no podien perquè havien de comprar material", va afegir. Finalment, des del consistori es va recordar que l'anul·lació ha arribat quan hi havia 25 inscrits dels 200 que s'esperaven i que l'any vinent segur que es podrà fer.
.
Anul·len una cursa pel riu i en culpen l'Ajuntament
El Punt 4/8/10
.
Els organitzadors li retreuen que no va demanar els permisos necessaris
.
Els organitzadors de la primera cursa Deser Runnig La Tordera han anul·lat la prova prevista a la llera del riu pel dia 14 i en culpen directament l'Ajuntament. Asseguren que des del consistori se'ls va informar que s'havien fet les gestions pertinents amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per aconseguir els permisos corresponents, però que en realitat calia el vistiplau concret del Departament de Medi Ambient perquè la zona on s'ha de fer la prova és un espai natural protegit dins la Xarxa Natura 2000. Els organitzadors qualifiquen els responsables del consistori d'“incompetents” i d'ocultar-los informació que els ha acabat perjudicant. “La regidoria de Medi Ambient de Tordera sabia i coneixia perfectament des del principi, la protecció que tenia aquest riu, i malgrat tot, van amagar la informació”, insisteixen i afegeixen que se senten estafats i enganyats.
.
Des de l'Ajuntament, el regidor d'Esports, Rafel Matas (CiU), va explicar ahir que els permisos oficials s'han gestionat i que Medi Ambient “ha confirmat de paraula que dijous es rebrà el vistiplau per escrit per poder fer la cursa”. Tot i això, Matas també assenyala que el nivell de protecció del riu exigeix que es compleixin un seguit de requisits “com ara que no baixi aigua, circumstància que ara es dóna”. El regidor diu que no entén la reacció dels organitzadors.

.
Els organitzadors d'una cursa denuncien la incompetència de l'ajuntament de Tordera
Malgrat Confidencial 4/8/10
.
Per al dia 14 d’agost, una empresa especialitzada en esdeveniments esportius, havia programat una prova de 10 quilòmetres a través de la llera del riu La Tordera. Quinze abans de disputar-se la cursa, l’organització ha decidit suspendre-la. Argumenten que des de la regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Tordera, no se’ls havia comunicat correctament quins permisos calien per organitzar l’esdeveniment. A més, segons han explicat fonts de l’empresa, el mateix consistori va obviar el fet de demanar l’autorització corresponent al Departament de Medi Ambient i d’Habitatge de la Generalitat.
.
Aquest tipus d’esdeveniments a La Tordera estan prohibits -si no s’obtenen els permisos específics, que dóna la Generalitat-, ja que es tracta d’un riu protegit per la Xarxa Natura 2000.
.
L’organització manifesta un clar “sentiment d’estafa o engany” per part de l’ajuntament de Tordera i denuncien la incompetència de la regidoria de Medi Ambient, que va donar el vist-i-plau per celebrar la cursa, tot i la prohibició. També lamenten la pèrdua econòmica i de credibilitat que els ha ocasionat els fets.
.
Polèmica per l’anul·lació d’una cursa a Tordera
Diari Maresme 3/8/10
.
L’organització de la “Desert Running La Tordera“, una cursa de 10 km que s’havia de celebrar el proper 14 d’agost per la llera del Riu Tordera, ha decidit anul·lar la prova, segons assenyalen, “per la incompetència de l’administració local”.

Segons informen els organitzadors a través del bloc de la prova , l’Ajuntament de Tordera no els va informar dels permisos que calen per tirar endavant la cursa. En aquest sentit, asseguren que van demanar al consistori conèixer quins són tots els tràmits que s’han de seguir i “no se’ns va informar correctament”.

Riu protegit

Concretament, l’organització diu que la regidoria de Medi Ambient del municipi no els va informar que el recorregut és impossible de dur-se a terme ja que La Tordera és un riu protegit dins l’anomenada ‘Xarxa Natura 2000‘. Malgrat aixó, el consistori els va donar llum verda per la celebració de la cursa i el passat 4 de maig van rebre el vist-i-plau de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Permís de Medi Ambient

Dos mesos més tard de l’obtenció del permís, a finals de juliol, els organitzadors van rebre una trucada dels Agents Rurals per comunicar-los que “la cursa no es pot realitzar”. En una posterior trobada personal, els van explicar que el riu està protegit i que és impossible celebrar una cursa com aquesta sense el permís del Departament de Medi Ambient, una informació que, “en el seu moment, ens hauria d’haver explicat Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera”, es lamenten. Finalment, l’organització ha desestimat celebrar la prova perquè amb només 15 dies de marge, sense la garantia d’obtenir el permís vàlid, “és arriscar-se i esperar amb total incertesa durant encara més temps”.

3 comentaris:

sebi_2569 ha dit...

superb photo;and nice blog,congratulations

www.sagulla.net ha dit...

Què els organitzadors de la cursa no tinguin idea de les lleis es pot entendre, però que l'administració no tingui ni idea i que després ho volgui arreglar amb "excuses" no es pot tolerar. Els responsables han de plegar perquè si no saps fer la feina per la que et paguen te'n busques una altra! o ningú té responsabilitats?

Anònim ha dit...

...us recordo q només era una cursa a peu per la llera del Riu ..sii..per la llera...peró aqui ningú hi volia fer cap mal al riu. I el vehicles autoritzatsn només eren en cas que hagués d'entar algúna ambulància... Al final no es podrà fer res pel poble...aiii amigo Javier..quines ganes de tocar la moral!!!