dijous, 14 d’octubre del 2010

ERC de Malgrat de Mar demana urbanitzar lo que queda de delta 13/10/10

ERC demana prioritzar la reordenació de la zona del delta de la Tordera
ERC Malgrat de Mar 13/10/10
.
El Ple d’octubre va emetre l'informe favorable del projecte de Passeig similar al ja construït davant del municipi. Es tracta del tram-I que va des de la plaça Xesco Boix fins al camí Mas Bages. El Ple va demanar a la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient que procedeixi a l’aprovació i execució de les obres d’un cost de 9.598.728 €. La redacció original del projecte l’any 1998, abastava des de la plaça Xesco Boix fins al delta de la Tordera, i posteriorment i per raons d’ordre pressupostari es va preveure la seva realització en dos trams: tram-I i tram-II
.

La zona dels càmpings ha quedat inundada amb el temporal
.
El Ple d’octubre va emetre l'informe favorable del projecte de Passeig similar al ja construït davant del municipi. Es tracta del tram-I que va des de la plaça Xesco Boix fins al camí Mas Bages. El Ple va demanar a la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient que procedeixi a l’aprovació i execució de les obres d’un cost de 9.598.728 €.


La redacció original del projecte l’any 1998, abastava des de la plaça Xesco Boix fins al delta de la Tordera, i posteriorment i per raons d’ordre pressupostari es va preveure la seva realització en dos trams: tram-I i tram-II.


tram-I: des de la plaça Xesco Boix (pas a nivell Abat Oliba) fins el camí de Mas Bages


tram-II: des del camí de Mas Bages fins la delta de la Tordera


El Ple en sessió del 18.12.2003 per unanimitat dels 17 regidors va resoldre manifestar a la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient el compromís de l'Ajuntament de Malgrat d’adquirir els terrenys de titularitat privada afectats per aquest “projecte de restitució mediambiental del delta del riu Tordera tant del tram-I com del tram-II”.


Han passat 7 anys i com diu la dita, el més calent està a l'aigüera. Des d’ERC defensem la millora urbanística del tram proposat sempre que no condicioni la segona fase de l’obra de restitució ambiental del delta de la Tordera, perquè és la joia de la corona del municipi, una zona de gran potencial ecològic, mediambiental i a la vegada econòmic per al poble de Malgrat.


Actualment, el tram-I (camí de la Pomareda) és millorable, però és una zona que compta amb accesibilitat i serveis a les empreses, càmpings i a l'equipament municipal (pistes d'atletisme), el tram disposa d'una circulació fluida de vehicles i un accés fácil a la platja. En canvi, a la zona del delta de la Tordera és urgent reordenar uns càmpings que fa molts anys que esperen resoldre una situació complicada tant pel que fa a la seguretat com a l'accessibilitat, agreujada per la problemàtica dels temporals que els deixa sense platja i malmet moltes vegades les seves instal.lacions.


A l’entorn del delta de la Tordera s’ofereixen 2.686 unitats d’acampada que representen unes 10.774 persones en època d’estiu. Per ERC és urgent començar a posar fil a l’agulla per resoldre una situació enquistada de fa anys, per aquest motiu ERC va qüestionar la necessitat de començar el Passeig pel tram-I i va demanar al PSC que pressionés al Ministeri per la realització del projecte en el tram-II.