dimecres, 13 d’octubre del 2010

Més ganes que encert perquè s'acabi el temporal

I és que, almenys a la Tordera, ha estat plovent la tarda de dimarts i tota la nit, i amb ganes!, la Tordera baixa plena, i aquest matí de dimecres continua plovent... però l'autèntica notícia és les ganes de que això s'acabi...
.
La llevantada s'acaba i els pobles afectats es recuperen
El Punt 13/10/10
.
Les pluges es van mantenir fins ahir al migdia i a la Garrotxa és on van ser més fortes
.
Les onades van ser la principal atracció a tota la costa, on els pobles més afectats anaven desguassant l'aigua acumulada
.


La platja de s'Abanell de Blanes, ahir al migdia. Foto: JOAN CASTRO.
.

Aquest temporal ja és història. Les pluges d'ahir al matí a bona part de les comarques gironines i el fort onatge que es va mantenir ahir a tota la costa van servir per acabar amb un episodi que, tot i haver deixat grans quantitats d'aigua, no ha provocat danys personals destacats. Només l'home desaparegut a Cotlliure, a la Catalunya Nord, que ahir els serveis de recerca no van poder seguir buscant a causa de les males condicions meteorològiques. Els danys materials més importants es van concentrar dilluns al matí a la Jonquera, on el Llobregat d'Empordà es va endur tres cotxes, i a primera línia de costa, amb passejos inundats com els de Roses o l'Estartit. En aquests dos municipis ahir s'anava recuperant la normalitat i l'aigua s'anava desguassant mica en mica. A Roses es va poder tornar a obrir bona part del passeig, i a la zona del Freu de l'Estartit encara hi havia molta aigua embassada. Segons l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, els problemes més greus són a la zona de Griells, on el temporal ha fet desaparèixer encara més la poca platja que hi quedava. En d'altres pobles també hi havia rastres de la llevantada, i a Blanes el passeig de s'Abanell va tornar a quedar ple de sorra, igual que alguna part del de Sant Antoni de Calonge. Molts curiosos es van apropar a primera línia per veure les destrosses i el mal estat de la mar.


El Fluvià, ple


Respecte a les precipitacions, abans del migdia va ploure en bona part del territori. A l'Alt Empordà en molt poca quantitat, mentre que a la Garrotxa es van superar els 30 litres per metre quadrat. Això va fer que el Fluvià baixés molt ple, ja que havia recollit també les aigües de tots aquests dies, i que superés els 500 m³/s a Garrigàs a la matinada. Durant el dia es va estabilitzar al voltant de 250 m³/s. El Ter va voltar els 80 m³/s tot el dia, mentre que la Muga va tenir una baixada espectacular i va portar una mitjana d'uns 50 m³/s.
Al Baix Empordà i Gironès les pluges del matí van superar els 20 l/m², i també en algunes zones de la Selva i el Ripollès. Al vespre va tornar a ploure prop del mar, precipitacions que avui es podrien repetir, tot i que no seran abundants i de mica en mica tornarà el bon temps.


http://www.tv3.cat/videos/3146090
TV3 12/10/10


El temporal a la baixa dimecres


Les pròximes hores el vent seguirà bufant a la costa, però sembla que el temporal té les hores comptades. Aquest dimecres ja hi haurà clarianes a ponent que a la tarda també arribaran a la costa. Les temperatures aniran a la baixa i l'ambient serà més fresc.