divendres, 18 de novembre del 2016

Suspesa la consulta a Tossa de Mar 18/11/2016

Si alguna vegada em demaneu un exemple d'absurd i de despropòsit, segurament us recomanaré aquesta i altres entrades sobre la consulta de Tossa de Mar...

https://www.facebook.com/Tossa.en.Accio/photos/pcb.1280498215354324/1280497432021069/?type=3&theater

Tossa en Acció ha añadido 7 fotos nuevas.
5 h
IMPORTANT:
Auto de resolució sobre sobre el contenciós admnistratiu on s'aprova la suspensió de la consulta del 20N.
Compartiu, si us plau!!









S'ha suspés definitivament la consulta popular del 20 de novembre a Tossa. NOTA DE PREMSA Es suspén...


Tossa de Mar. Es suspén definitivament la consulta popular del 20 de novembre a Tossa
Publicat el Divendres, 18 Novembre 2016 13:00
Escrit per Ajuntament de Tossa de Mar

El jutjat no ha fet cas de les al·legacions de l’Ajuntament i manté la suspensió
Es continuaran els tràmits per fer possibles que els veïns de Tossa manifestin la seva opinió
El Jutjat Contenciós Administratiu nº2 de Girona ha resolt mantenir la suspensió de la consulta popular no referendària convocada per l’Ajuntament de Tossa el 8 de setembre d’enguany i que estava previst dur a terme el proper diumenge 20 de novembre.
El jutge, en el seu Auto, no fa referència a cap de les al·legacions del consistori i sosté que “en caso de permitir la consulta popular se infringiría lo establecido respecto al régimen de consultas populares, en el artículo 71 de la Ley 7/1985,.de 2 de abril, de Bases de Régimen Local, que inexcusablemente exige que toda consulta popular, como requisito previo para su validez, cuente con la preceptiva autorización "del Gobierno de la Nación”.
L’Ajuntament ha fet la convocatòria de consulta en aplicació de la Llei 10/2014 de consultes populars no referendàries i altres formes de participació ciutadana, en la part no declarada inconstitucional, i sorprenentment l’Auto del jutge no la cita en els seus fonaments, limitant-se a reproduir les argumentacions de l’advocacia de l’Estat.
L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, ha afirmat que respecta la decisió judicial, però que no la comparteix “en absolut” i vol manifestar la sorpresa que li produeix la situació creada “especialment tenint en compte que alguns ajuntaments han celebrat consultes populars no referendàries d’acord amb la legislació catalana i no han estat impugnades”.
Finalment, Saladich ratifica el seu compromís amb la consulta i assegura que “continuarem fent els tràmits necessaris per fer possible que els veïns de Tossa manifestin la seva opinió sobre aquest tema”.
L’Auto imposa les costes del procediment a l’Ajuntament i pot ser recorregut en apel·lació en el termini de quinze dies.


Diari de Girona 18/11/2016

Amics de Tossa denuncia que s'anuncïi la creació d'una borsa de treball durant la campanya

L´Associació Amics de Tossa, integrants de la Plataforma «Diem No» al projecte de construcció d´un port, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges de luxe a Tossa de Mar va denunciar ahir «l´irregular comportament» de l´empresa promotora, anunciant l´obertura d´una bossa de treball durant la campanya. «Constitueix una actuació caciquil, demagògica i totalment irregular, alhora que una promesa enganyosa i d´impossible compliment» va criticar l´entitat a través d´un comunicat, recordant que la construcció i gestió d´un port «hauria d´ésser objecte de licitació pública».

En aquest sentit, un dels promotors, Isidre Ventura, va reafirmar ahir a Diari de Girona, que la seva intenció segueix essent «tenir la borsa de treball a punt dilluns». «A part de donar feina, formarem la gent perquè pugui desenvolupar les diferents tasques», va afegir Ventura, recordant que la consulta popular està suspesa «cautelarment» i que, per tant, encara es podria celebrar diumenge vinent.

En relació amb aquesta suspensió, Amics de Tossa va avançar que diumenge, tindran oberts els locals de l´Associació i de la Plataforma «Diem No», de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre, per recollir signatures pel no entre tots els tossencs amb dret de vot, per «possibilitar l´emissió de la seva opinió». En aquest sentit, l´entitat va lamentar la «sobtada» suspensió de la consulta per via judicial i va reivindicar la seva celebració.

Finalment, Amics de Tossa va denunciar també la «poca transparència» de l´equip de Govern (TU) pel que fa a «exposar i informar» dels detalls de la modificació puntual del planejament urbanístic projectada i dels greus impactes que comporta aquesta «gran operació especulativa, que preveu importants requalificacions de sòl i la construcció d´un Port, una gran zona hotelera, un túnel i xalets de luxe que desfiguraran greument el paisatge de la primera línia de costa de la població» a les zones dels Cards, Es Codolar i la vinya d´en Puig.


El Punt Avui 18/11/2016

N.F
L'Associació Amics de Tossa ha anunciat que encara que la consulta ciutadana sobre el port no es faci diumenge obrirà els locals de l'associació i de la Plataforma Diem No durant l'horari de la consulta per tal de reunir signatures contra el projecte de modificació del POUM per permetre la construcció d'un port, un hotel i xalets.L'associació també manifesta el seu suport a la consulta, tot i criticar la “manca de transparència” de l'equip de govern. ERC de Tossa es va afegir ahir a les crítiques contra l'alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida), afirmant que va amagar la suspensió de la consulta quan, el dia del debat, ja en tenia coneixement, i que amb aquesta consulta, que considera que s'han “tret de la màniga“ amb finalitats especulatives, el govern tossenc ha aconseguit “enfrontar els ciutadans de Tossa formant dos bàndols totalment contraposats a causa de les mentides, els enganys i l'ocultació d'informacions”. ERC –que va expulsar del grup la regidora Núria Serra, que forma part de l'equip de govern ara com a no adscrit– qualifica l'actuació de l'equip de govern “d'engany, manipulació, prepotència, incompetència i menyspreu” i l'acusa d'amagar la informació de la suspensió “de manera premeditada” durant el debat de dissabte passat.