dilluns, 8 de maig del 2017

Més sobre el desgavell de la costa 7 i 8/5/2017

el 90% de la sorra de les platges del Maresme prové del Tordera i el 10% restant de les rieres i torrents de la comarca?

s’han trobat sediments procedents del riu Tordera fins a Sant Adrià del Besòs, a tocar del riu Besós (55km de distància)?


Sorra amunt i avall amb criteris, només, d'ús turístic. I per cert, si a la part alta de les platges s'acumula sorra no s'ha de treure perquè, no és per res però, serà l'únic que protegirà el passeig marítim a la propera llevantada (que arribarà segur, no serà un temporal "extraordinari", vaja). L'any vinent diran que la platja retrocedeix per culpa del canvi climàtic i "exigiran" actuacions d'urgència, oi?...
Tossa de Mar. Tossa posa a punt la sorra de les platges de cares a la temporada de bany
Ajuntament de Tossa de Mar 8/5/2017

Es faran treballs a Platja Gran, Es Codolar i Mar Menuda

L’Ajuntament de Tossa ha iniciat els treballs de redistribució de sorra a les platges del nucli urbà del municipi per preparar-les per a la temporada de bany.

Els treballs, que volen pal·liar, en part, els efectes dels temporals d’aquest hivern, que s’han emportat força sorra, consisteixen en moure la sorra acumulada a diferents punts de les Platja Gran per reomplir altres zones on hi ha mancances. Els moviments es centraran bàsicament a la zona més allunyada de l’aigua, on resta sorra acumulada per sobre del nivell habitual (en alguns punts, fins i tot, de més de mig metre).

En el marc d’aquests treballs, també hi ha previsió de fer transvassaments de sorra de la Platja Gran cap a la Platja d’es Codolar i cap a Platja de la Mar Menuda.