divendres, 12 de maig del 2017

Sobre el desgavell de la costa 12/5/2017

es van extreure uns 2,2 hm3 de material de la llera de la Tordera entre els anys 60 i 90 reduint l'aport de sorra al mar un 75% ?


I aquí podreu escoltar com, encara, demanen "netejar la llera del riu", entre altres perles...



Obres a tota màquina per tenir a punt les platges del Maresme abans de l'estiu
Telenotícies Comarques 12/5/2017

Malgrat i Pineda de Mar estrenaran platges noves allà on el temporal de gener va destrossar el litoral. La construcció d'esculleres garantirà tenir-les a punt per la temporada d'estiu, tot i que la segona línia arribarà just per tenir un aspecte "acceptable"

Obres a tota màquina: les platges del estaran a punt per l'estiu.La segona línia haurà d'esperar una mica.


LA CONSTRUCCIÓ DE L’ESCULLERA, DINS ELS TERMINIS
Elmalgratenc.com 12/5/2017


Els treballs de construcció de l’escullera -a la zona de la platja de l’avinguda de la Pomereda afectada pels temporals de principis d’any- continuen a bon ritme, s’estan complint els terminis i la previsió és que finalitzin a finals d’aquest mes de maig, segons ha assegurat la regidora d’Obra Pública Mireia Castellà (JxM). Un cop es donin per acabades les obres, es procedirà a l’abocament de 20.000 m3 sorra i es deixarà el vial de la zona condicionat amb terra compactada.

A partir d’aquí, el consistori haurà de posar en marxa els treballs que li pertoquen per arranjar les voreres, l’asfaltat i la substitució de fanals, entre d’altres. Mireia Castellà ha assenyalat que en aquests moments s’està valorant quin seria el millor moment per realitzar aquestes tasques. “Una possibilitat seria donar continuïtat als treballs de l’escullera i l’altra esperar quan finalitzi la temporada, per no entorpir els negocis de la zona”, ha indicat.


Preservem el Litoral participa en la reunió de la comissió parlamentària en què es debat el projecte de la Llei de Ports
Ràdio Arenys 12/5/2017

Mauricio Pulido i Jaume Soler (CUP), ahir a la mesa del Parlament (foto: CUP Arenys)

L’entitat va demanar, entre altres coses, que la Llei inclogui l’obligació als ports a fer el transvasament de sorra així com la necessitat de crear una comissió interdisciplinària que hagi de donar el vistiplau en cas que es vulgui construir un nou port en alguna zona del territori.

Els dos membres de la Plataforma que hi van participar aquest passat dimecres han estat els arenyencs, Jaume Soler i Mauricio Pulido. Aquest últim ha explicat que, en la intervenció, van puntualitzar diversos aspectes referents a l’esborrany del projecte de Llei de Ports. Un d’aquests passa per la necessitat que s’inclogui l’obligatorietat dels ports a fer el transvasament de sorra per evitar els problemes d’erosió a les platges.

L’altra esmena passa per crear una taula interdisciplinària en cas que es plantegi la construcció de nous ports al litoral. En aquesta comissió hi participarien tots els agents implicats per valorar-ne els impactes ambientals i ecològics que suposaria. Així mateix, haurà de ser aquesta comissió qui aprovi o no la necessitat d’aquesta construcció.  Mauricio Pulido posa com a precedent el projecte que s’ha presentat des de Tossa de Mar per construir un port esportiu.
Al marge de demanar als parlamentaris que incloguin aquestes dues esmenes, des de la plataforma també es va deixar constància de la problemàtica que pateix el litoral maresmenc amb l’erosió de les platges cada vegada que hi ha un temporal.

Els parlamentaris van demanar a la Plataforma que les puntualitzacions fetes les facin arribar per escrit a través d’al·legacions.  Al marge de la plataforma Preservem el Litoral també va intervenir una representant de la plataforma cívica sobre la contaminació de l’aire així com un representant de la confraria de Pescadors de Catalunya.