dimarts, 9 de maig del 2017

Més sobre l'urbanisme als espais periurbans de Malgrat de Mar 9/5/2017

Al d'ahir, avui afegim un altre espai periurbà de Malgrat de Mar a la plana deltaica amb intencions urbanitzadores perquè "s'ha de fer alguna cosa" amb els espais en blanc als mapes...

Altre zona periurbana d Malgrat que es perd x fer una gran llacuna de laminació d'inundacions i d'on treure milers de m3 de sorra x platges
La nova zona comercial a Malgrat inclouria un Decathlon, tres supermercats, restaurants, una benzinera i habitatges
Lo que passa quan hi ha una taca blanca al mapa... Fan mal als ulls, oi?...

L'Ajuntament farà una consulta popular per decidir si es fa una àrea comercial a Escultor Clarà
Ajuntament de Malgrat de Mar 9/5/2017


El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, anuncia que portarà a terme una consulta popular per decidir si tira endavant la proposta de construcció d'una àrea comercial a la zona d'Escultor Clarà. La consulta, que serà vinculant, es farà el mes de juliol i hi podran votar els majors de 16 anys.

La proposta que va deixar sobre la taula l'anterior govern, format pel PSC i JXM, preveu la construcció d'una zona comercial al sector del carrer de l'Escultor Clarà, que inclouria un Decathlon, tres supermercats, restaurants i una benzinera, a més, d'habitatges.

El nou govern municipal vol preguntar a la ciutadania si vol la construcció d'una àrea comercial en aquest sector. Ho farà amb una consulta popular no referendària, segons estipula la Llei de Consultes del Parlament. El govern municipal treballa en la preparació d'aquest procés de participació ciutadana, seguint alguns exemples recents com és el cas d'Arenys de Munt i Salt, els quals també han celebrat consultes sobre projectes urbans.

El govern ja ha avançat que la consulta popular se celebrarà en una única jornada al juliol i que el vot serà presencial. Podran votar els majors de 16 anys.

El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC), ha explicat que el govern municipal vol prendre una decisió sobre la zona comercial del carrer de l'Escultor Clarà "coneixent l'opinió de la ciutadania". "Estem treballant per articular aquesta consulta i ja informarem amb tots els detalls sobre com la portarem a terme", ha detallat el regidor.

-------------------------------------------------------------------

No fa gaire vaig proposar la creació de grans llacunes a la plana litoral de la Baixa Tordera fent servir zones periurbanes amb diferents funcions, entre elles la de generar centenars de milers de m3 de sorra per regenerar i augmentar platges properes sense la necessitat d'extreure-les del mar (tota la plana deltaica conté milions i milions de m3 de sorra sota una fina capa superficial de terres i saló), la de dotar als municipis d'un gran espai obert d'oci i per a laminar l'aigua d'avingudes i així evitar inundacions a les zones urbanes adjacents, entre altres...

http://natura-tordera.blogspot.com.es/2017/02/el-canvi-climatic-es-un-fet-real-pero.html


Encara no hi ha sobre la taula cap altre opció viable i real al respecte, sí un afany per urbanitzar totes aquestes zones perquè com ja he comentat... fan mal als ulls les taques blanques al mapa, oi?