diumenge, 2 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 1/7/2017...

HORA Incendi al costat crta Gi-600, límit entre i . Bombers treballant. afectat per proximitat de flames.
La passada tarda-nit, nou ensurt a Blanes, van cremar aproximadament uns 500 metres de matolls i canyers .. !!!




Molt aviat TOTES les platges naturals o apartades (els pocs racons de litoral que queden per a la fauna autòctona, algunes espècies en perill d'extinció o vulnerables, vaja) seran per a les mascotes... i és que les administracions es guien per sentiments i creences (religió), no per criteris tècnics i científics, i un a un van abraçant l'animalisme com a principal (si no únic) tema mediambiental local... els darrers en afegir-se a la moda són Pineda de Mar i Tossa de Mar, i molt probablement Lloret de Mar (hi ha més)... I de moment, extraoficialment, permissivitat de tots els municipis (TOTS) i gossos deslligats i sense control a totes les platges i espais naturals del territori.

Pineda anuncia una platja per a gossos oberta tot l’any
El Punt Avui 1/7/2017

L’indret, que tot just s’està senyalitzant, s’ubicarà al barri del Poblenou i ocuparà uns 100 metres lineals

El municipi respon a una demanda ciutadana creixent i l’espai serà d’accés lliure

Tram de la platja del barri del Poblenou de Pineda on s’han començat a instal·lar les tanques de l’espai per als gossos i que serà accessible durant tot l’any Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - PINEDA DE MAR
La moda d’habilitar platges per a gossos es dispara aquest estiu al Maresme. Si la d’Arenys de Mar ja és una realitat i la del Masnou està previst que es posi en marxa a mitjans d’aquest mes, ara és Pineda de Mar qui ha anunciat que també tindrà un tram de platja destinat als animals de companyia que començarà a funcionar d’aquí a pocs dies. L’espai, on tot just s’estan instal·lant les tanques, tindrà uns 100 metres lineals i s’habilitarà al barri del Poblenou, davant mateix del càmping Caballo de Mar. A més, serà un lloc obert els 365 dies, sense restriccions d’horaris i, en un principi, d’accés lliure per a tothom, tant pels propietaris de gossos de Pineda com per la resta de gent de municipis que s’hi vulguin apropar. Fet que pot provocar un efecte crida important. “Donem sortida a una demanda creixent dels ciutadans que han respost massivament a l’anunci”, explica l’alcalde, Xavier Amor (PSC). Tot i això, des del consistori esperen que no hi hagi un efecte crida i que l’experiència acumuli més inconvenients que no pas avantatges. “Farem balanç a final de temporada per veure si el funcionament ha estat el correcte”, apunta Amor. En aquest sentit, per afavorir la convivència s’instal·laran rètols informatius amb les normes que cal complir “i s’instal·laran més papereres i s’intensificarà la neteja en aquest tram”.

Bandera blava

L’experiència de permetre l’accés de gossos a la platja durant l’estiu li va sortir cara a Pineda. L’any 2015 va posar en marxa una experiència pilot en la qual els animals podien passejar per la sorra en horari restrictiu de sis a vuit del matí. La iniciativa va suposar que la platja dels Pescadors perdés la bandera blava. Un cop va prohibir l’accés dels gossos, l’any passat, va recuperar el guardó i va afegir una segona bandera a la platja de la Riera. L’estiu passat, però, els animals ja van poder anar a la platja del Poblenou sense cap problema.

LA FRASE

Donem sortida a una demanda dels ciutadans, que han respost massivament a l’anunci
Xavier Amor (PSC)
ALCALDE DE PINEDA DE MAR

Definició d'efecte crida... I ara que diguin que és una demanda interna... Ja!...
OJO!!!!! Si vives en España y más aún en Catalunya... en Pineda de Mar tenéis una playa para perros 🐕 todo el año!!!!
Compartir para que todos se enteren!!!


El primer baño de Bongo
El Periódico 1/7/2017

El perro de Tossa enfermo de artrosis retoma su terapia tras el acuerdo alcanzado entre el ayuntamiento y la familia para que pueda volver a la playa

Bongo se baña con su dueña, Sara García, el viernes a primerísima hora de la mañana en una playa de Tossa.

Bongo nació con una artrosis degenerativa y los veterinarios aconsejan a sus dueños que lo lleven a hacer ejercicio en el agua.

Ayer viernes, 30 de junio, con el sol apenas despuntando, Bongo corrió como hacía mucho tiempo que no se le veía hacerlo. «Se sentía tan feliz que no te imaginas lo rápido que iba», sonríe Joan Capdevila, su 'hermano'.

Bongo corría hacia el mar. Después del acuerdo entre la familia de este labrador retriever, con un mirada de bueno que desarma, y el Ayuntamiento de Tossa, el animal pudo retomar su terapia, que necesita porque nació con graves problemas de salud. «Sufre una artritis autoinmune, que con la edad ha derivado en artrosis, que le afecta gravemente a seis articulaciones. Además, tiene una alergia atópica que no responde a los tratamientos habituales. Los problemas empezaron cuando era solo un cachorro, así que ahora, que ya tiene 7 años, su movilidad se ha resentido muchísimo y para desplazarse necista un carrito habilitado especialmente para él», detalla Josep Badia, su veterinario. «El agua del mar le resulta muy beneficiosa tanto para la piel como para mejorar la tonificación de su sistema musculoesquelético», concluye.

De común acuerdo entre la familia de Bongo y el consistorio, el lugar donde el animal ha podido retomar su terapia diaria es casi un secreto de Estado para evitar «precedentes». Pero el viernes, cuando Sara, Joan y Bongo se dirigían a él se encontraron a un vecino que saludó con cariño al «famoso Bongo» y les felicitó por la victoria. «Al final, algo tan doloroso ha acabado siendo una experiencia bonita: se me acerca gente del pueblo con la que jamás había hablado para mostrarme su apoyo y felicitarme por el final feliz. Aunque, en realidad, esto no ha terminado: seguiremos vigilantes para que el ayuntamiento cumpla el compromiso adquirido de encontrar, entre mil metros de playa, un trocito para todos. De nuestra lucha individual saldrá una colectiva. Creemos que será muy positivo para el pueblo».

El verdadero final feliz sería que Bongo no se bañe solo.


Change.org 30/6/2017


En referencia a la següent noticia publicada el 24 de setembre de 2015 al diari de Girona, solicitem que es tiri endevant la modificació de l’ordenança municipal que va ser aprovada, i que poguem gaudir sense menys esperes d’un lloc a la platja a on poder anar amb els nostres gossos 
Noticia de 24/09/2015: 
Lloret de Mar habilitarà durant el 2016 un espai a les platges per portar gossos 
Ara caldrà modificar l'ordenança de tinença d'animals, decidir la zona on es podran dur i la temporalitat de la mesura 
El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar dilluns modificar «en el menor temps possible» l'ordenança municipal de possessió d'animals per permetre la presència de gossos a les platges. La moció, presentada pel grup d'ICV-EUiA, també proposava habilitar aquests espais durant el 2016 i fer una campanya de conscienciació per ser «acurats i respectuosos» amb les zones habilitades.