dimarts, 4 de juliol del 2017

Detingut un voluntari de l'ADF com a presumpte autor dels incendis de St Lluís (Palafolls) 4/7/2017

Torna a cremar Can Jordà
Ràdio Palafolls 4/7/2017

Els bombers treballant en l’extinció del foc de Can Jordà. RP

L’incendi s’ha declarat pels volts de l’ 1 del migdia a la part nord del barri de Sant Lluís, a les finques del Camí de Can Jordà. En l’extinció hi han participat tres dotacions terrestres dels Bombers i un mitjà aeri que han treballat per apagar les flames que amenaçaven els habitatges. Els veïns han intentat apagar el foc amb galledes i mànegues del jardí.L’incendi han afectat terrenys de cases particulars.

El vent ha sigut un agreujant en l’expansió de les flames i davant la perillositat que anés a més s’ha afegit en l’extinció un helicòpter dels Bombers. Pels volts de 3/4 de 2 s’ha donat per controlat.

La zona ha patit uns 8 incendis en l’últim mes. La zona forestal i l’habitada se separa només per un camí de sorra d’entre 2 i 3 metres d’amplada. Anteriorment els veïns ja havien mostrat la seva preocupació i neguit davant els constants focs que pateixen. En l’últim d’aquest migdia han hagut d’utilitzar el que tenien més a mà per intentar apagar les flames que amenaçaven les cases.


. deté un home com a pressumpte autor dels incendis a , després d'un altre foc al barri.

ÚLTIMA HORA: El detingut com a presumpte autor dels incendis de Sant Lluís anava vestit d' ADF

Ràdio Palafolls 4/7/2017

La Policia Local de Palafolls ha detingut el presumpte autor dels incendis. RP

La Policia Local de Palafolls ha detingut un home com a presumpte autor dels últims incendis que s’han produït al barri de Sant Lluís. Se l’han endut els Mossos d’Esquadra. En les properes hores passarà a disposició judicial.

L’home és membre del cos de voluntaris  l’ADF de l’Alt Maresme i veí del barri de Sant Lluís. El president dels voluntaris, Joan Aldrufeu, assegura que havien enviat l’home que ha resultat detingut com a reforç en l’incendi d’aquest migdia.


Els cossos de seguretat ja feia temps que treballaven amb la hipòtesi que els incendis constants al barri de Sant Lluís eren provocats. Aquest migdia, després de l’últim foc, la Policia Local ha detingut un home que en aquells moments es trobava a Can Jordà com a presumpte autor dels focs. La detenció és el resultat d’un operatiu conjunt entre Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, la Policia Local i Protecció Civil.

Des de mitjans de maig s’han registrat una quinzena de focs a Sant Lluís. En gran part dels casos focs seguien una mateixa sintonia: primer un contenidor i després la crema d’uns marges. Més de la meitat dels incendis s’han produït a la part alta del barri de Sant Lluís, al camí de Can Jordà.


Revifa l'incendi d'aquest matí a

Revifa el foc de St Lluís d'aquest matí. Hi treballen 2 camions i un helicòpter de bombers

El foc ha començat a la mateixa zona cremada al matí. Hi actuen 2 dotacions de i un helicòpter


Diari Maresme 4/7/2017

Un incendi a Palafolls | Foto: Arxiu

La Policia Local de Palafolls ha detingut aquest dimarts un home com a presumpte autor dels darrers incendis que s’ha produït al municipi maresmenc. Els Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec del detingut, han confirmat a la nostra Redacció que han obert una investigació per esbrinar si aquest home podria estar relacionat amb altres fets similars. Segons informa Ràdio Palafolls, el detingut – que està a l’espera de passar a disposició judicial – és membre del cos de voluntaris l’ADF de l’Alt Maresme i veí del barri de Sant Lluís, on s’han produït els esmentats incendis.

Feia temps que els diferents cossos de seguretat treballaven amb la hipòtesi que els incendis constants en aquest barri palafollenc eren provocats. Aquest migdia, després de l’últim incendi, la Policia Local ha detingut aquesta persona, quan es trobava a Can Jordà, com a presumpte autor dels focs. La detenció s’ha produït en el marc d’un operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra, la Policia Local, Agents Rurals i Protecció Civil. Segons recorda l’emissora palafollenca, des de mitjans de maig s’han registrat al barri de Sant Lluís una quinzena d’incendis amb una successió similar: primer la crema d’un contenidor i després l’incendi d’uns marges.

Per la seva banda, la Federació ADF i l’ADF Alt Maresme he emès un comunicat en relació a la detenció d’aquest voluntari del cos assegurant que, pel que fa a la seva presència en el moment de l’extinció dels focs, havia estat activat per la seva ADF. La mateixa Federació, que ha obert un expedient informatiu a l’esmentat voluntari, defensa la seva “presumpció d’innocència fins que no es demostrin els fets relacionats”.


Cop dur per l’ADF de l’Alt Maresme i “tranquil·litat” pels veïns
Ràdio Palafolls 4/7/2017


La detenció d’un dels voluntaris de l’Agrupació en Defensa Forestal com a presumpte autor dels últims incendis al barri  Sant Lluís de Palafolls és un cop dur pel cos. L’home que ha detingut la Policia Local i que s’han endut els Mossos d’Esquadra a la Comissaria de Pineda és un veí de Palafolls i membre de l’ADF de l’Alt Maresme. La Federació de les ADF li ha obert un expedient informatiu.

Un dels veïns intentant apagar les flames. RP

Des de l’Agrupació de voluntaris es posa, de moment, en quarantena la implicació d’un dels seus en els darrers focs a l’espera que declari davant un jutge. La posterior detenció d’un voluntari com a presumpte piròman ha agafat per sorpresa el cos. El principal objectiu de l’ADF és vetllar per la prevenció i la lluita contra els incendis forestals i si es demostra la culpabilitat del detingut, haurà vulnerat la principal màxima de l’Agrupació. Fonts del cos esperen, però, que aquest cas aïllat no distorsioni la tasca que es fa des de l’ADF.

La detenció malmet la imatge del cos de voluntaris que actua com la mà dreta dels Bombers en l’extinció de focs. En un comunicat de la Federació ADF Maresme es reitera que en el moment de l’extinció dels focs el voluntari detingut havia estat activat pel cos, es defensa la “presumpció d’innocència” del voluntari “fins que no es demostrin els fets” i s’anuncia que s’ha obert un expedient informatiu al detingut.

Els veïns, però, parlen de tranquil·litat tot i que prefereixen ser prudents i esperar que ens els propers dies no es declari cap altre incendi.


Avui han vist les flames a prop dels seus habitatges. Han col·laborat amb el que tenien més a mà per evitar que el foc s’acostés a casa seu, fins que han sigut desallotjats per la Policia Local de Palafolls.

En l’operatiu d’avui hi ha participat el cos municipal, Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i Protecció Civil.