divendres, 7 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 5-7/7/2017...

en l'extinció d'un petit incendi que ha afectat una barraca i vegetació del voltant als boscos de la Batllòria, Riells i Viabrea

Ahir petit incendi vegetació a Riells i Viabrea 🚨


Es manté l'alt risc d'incendi forestal al Maresme
Ràdio Pineda 7/7/2017


La comarca del Maresme es troba en fase de Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat per l’elevat perill d’incendi forestal. El mateix organisme de la Generalitat ha recordat que cal extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals, i evitar accions que puguin generar un incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat a la ciutadania anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació de risc, i alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.


https://twitter.com/XavierRomeraC/status/883041012242894849
Com no... faltaria més!!!!... Es queixa un animalista i de seguida sut un regidor encara més animalista al rescat...
L’Ajuntament només es planteja fer millores a la platja de gossos de cara a la següent temporada
Ràdio Arenys 6/7/2017

L'espai, de moment, no té punts d'aigua (foto: Ajuntament)

La regidora de Medi Ambient, Laia Martin, ha explicat que per l’any que ve s’han proposat augmentar l’espai i també instal·lar allà un punt d’aigua perquè els usuaris puguin dutxar al seu gos.

Tot i que els amos dels animals s’han mostrat satisfets amb aquestes primeres setmanes que la platja porta activa, alguns han expressat que l’espai té algunes mancances. L’opinió del consistori sembla estar en la mateixa línia i per aquest motiu s’han plantejat realitzar aquestes futures millores. Des que s’ha posat en marxa la iniciativa, s’han donat d’alta al cens 62 gossos i des de la Regidoria de Sanitat  s’han entregat un total de 110 mocadors vermells, el distintiu que han de portar els gossos per ser identificats com a animals censats al municipi. Martin ha explicat que, tot i que és obligatori posar el mocador als gossos, molts amos no ho fan per evitar incomoditats a l’animal.

De moment, les patrulles no han hagut de posar cap sanció a cap usuari per no portar el mocador o per venir amb animals d’altres municipis que no tenen permís per banyar-se a l’espai habilitat perquè, recordem, és exclusiu per gossos censats a Arenys de Mar.

Respecte a les queixes que alguns propietaris dels animals apunten sobre la poca freqüència en què es buiden les papereres, la regidora ha replicat que els serveis de neteja fan aquesta tasca un cop al dia.

Imagineu lo mateix amb 1 queixa naturalista, ecologista o científica?..ha... Potser l'hauria de començar a dir Regidoria d'Afers Animalistes


La Selva Informació a facebook.La proposta d' ERC-MAÇANET DE LA SELVA,pel desdoblament Maçanet-Tordera de la N-II, s' aprova al Parlament.

Exigeixen que es desdobli el tram Maçanet-Tordera
El Punt Avui 6/7/2017

Les obres al tram de Sils-Maçanet, fa dos mesos Foto: Q. PUIG.

N. FORNS - MAÇANET DE LA SELVA
La comissió de Territori del Parlament de Catalunya va aprovar ahir una proposta de resolució sobre l’N-II a la Selva que exigeix al Ministeri de Foment el desdoblament del tram entre Maçanet de la Selva i Tordera, que actualment està descartat. En la moció es demana que “es reafirmi el caràcter estratègic de l’autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, s’assumeixi de nou la necessitat de la seva duplicació i s’ordeni la continuació de l’actuació que ja havia començat” i que, en el cas que Foment no estigui disposat a impulsar les obres, “traspassi a la Generalitat la competència de la carretera i els recursos necessaris per completar el desdoblament”. La proposta va tenir els vots favorables de Junts pel Sí i el PSC, mentre que Ciutadans i Catalunya Sí que es Pot es van abstenir i el PP i la CUP hi van votar en contra. La proposta la van presentar els diputats de Junts pel Sí Jordi Orobitg i Natàlia Figueras. ERC de Maçanet va valorar molt positivament l’aprovació, però va dir que demostra la “incoherència” de l’equip de govern de Maçanet de la Selva, perquè Figueras, com a part del grup de CiU a Maçanet, va votar en contra d’aquesta moció, presentada per ERC (a l’oposició). El portaveu d’ERC a Maçanet, Xavier Xarbau, va demanar que “CiU i AM-Independents de la Selva” no votin diferent segons en quina administració estan”.



Una alga filamentosa posa en perill flora i fauna de la Costa Brava Col·labora amb els científics en


Isabel García Tejerina y Álvaro Nadal firman un convenio para fomentar el ecoturismo en la Red de Parques Nacionales y en la Red Española de Reservas de la Biosfera
Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente 5/7/2017


Podeu llegir la Nota de Premsa aquí...
http://www.mapama.gob.es/es/prensa/noticias/isabel-garc%C3%ADa-tejerina-y-%C3%A1lvaro-nadal-firman-un-convenio-para-fomentar-el-ecoturismo-en-la-red-de-parques-nacionales-y-en-la-red-espa%C3%B1ola-de-res/tcm7-462011-16


Cada vegada que pujo als Pirineus i veig a la típica família que puja amb sabates o xancletes amb l'únic equipament que unes ulleres de sol i una càmera fotogràfica (evidentment no estic dient que s'hagi d'anar superequipat com per anar a l'Everest!) em pregunto si són conscients que estan al Medi Natural i no a les Rambles de Barcelona. Imagineu quan penso en molts dels "usuaris" de la costa...
Troben un submarinista de Malgrat mort a Tossa de Mar
Ona Malgrat 5/7/2017

El submarinista, un veí de Malgrat de Mar de 62 anys, ha aparegut mort aquest migdia a la Platja Gran de Tossa de Mar. Segons Protecció Civil, l'home hauria mort mentre practicava submarinisme a la zona.

Una barca recreativa hauria trobat el cos del submarinista a uns 200 metres de la Platja Gran de Tossa de Mar aquest matí cap a quarts de dotze. Tot i que els serveis de salvament i socorrisme i els tècnics del SEM han intentat reanimar-lo, l'home ha mort.

Fins al llocs dels fets s'han desplaçat tres unitats del SEM, cinc patrulles i la unitat aquàtica dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de Tossa de Mar.


Rescaten un jove menor d’edat ferit lleu a les roques del camí de ronda de Blanes
Ajuntament de Blanes 7/7/2017

El noi pateix una luxació en l’espatlla, i va haver de ser evacuat pel camí de ronda, ja que l’estat de la mar impedia acostar-se fins les roques on restava ferit i endur-se’l amb seguretat

Efectius de diversos cossos d’emergència i seguretat de Blanes van intervenir ahir al vespre en el rescat d’un jove menor d’edat que havia quedat ferit lleu davant unes roques situades al peu d’un tram del camí de ronda. A quarts de set de la tarda es va activar el sistema del protocol d’emergències després que es va alertar del cas d’un noi de 17 anys, veí de Tordera, que va patir una luxació a l’espatlla mentre estava bussejant.

El jove estava practicant immersió lleugera –snorquelling-, i quan va sortir a l’exterior per agafar aire la força d’una onada el va impulsar contra les roques. Al voler distanciar-s’hi per no fer-se mal, l’espatlla se li va quedar travada, impossibilitant-lo de poder seguir nedant. Un banyista que estava a la platja de Cala Bona va poder veure-ho tot, i es va encarregar de trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 per avisar de la situació.


Inicialment es va intentar evacuar al ferit per mar, ja que era la manera més ràpida i efectiva d’accedir fins on havia quedat immobilitzat, sense possibilitat de poder marxar pels seus propis mitjans. Les roques on hi havia la víctima estan situades a la part de baix del camí de ronda, al tram que hi ha entre Cala Bona –Cala Sant Francesc- i Cala de S’Agulla, a uns 100 metres de la tanca que barra el pas dels vianants per la seva seguretat.

L’estat de la mar va fer necessari fer el rescat per terra

Al no ser possible extraure el jove ferit amb l’ajut d’una embarcació amb prou garanties de seguretat per l’estat de la mar, els bombers van trobar una altra solució. La opció va ser baixar fins les roques fins el camí de ronda i evacuar-lo per terra amb l’ajut d’una llitera. Des d’allà se’l va traslladar fins la platja de Sant Francesc i una ambulància el va transportar fins l’Hospital Comarcal de la Selva en pocs minuts. 


Val a dir que, donat que l’accés des de Cala Bona al camí de ronda està tancat amb una porta de ferro, i davant la premura d’haver d’accedir-hi per rescatar al noi, els bombers van haver de serrar els barrots per passar-hi. Aquest divendres està previst que es procedeixi a reparar la tanca perquè l’accés al camí de ronda continuï tancat.


En l’operatiu de rescat van participar dues unitats del cos de Bombers de la Generalitat, una ambulància del SEM, una patrulla de la Policia Local de Blanes amb dos agents, l’embarcació de Protecció Civil i diversos efectius del Servei de Salvament Vigilància Salvament i Control de les platges. Així, hi van intervenir el cap de Protecció Civil, el coordinador de platges i set socorristes.