dimarts, 9 de desembre del 2008

Més sobre la fiscalia i Tordera 9/12/08...

.
La Fiscalia acusa l'alcalde i un regidor de Tordera de la contaminació d'una riera Diari de Girona 9/12/08

La urbanització Terra Brava aboca les aigües fecals sense tractar directament a la riera que va al riu Tordera

TORDERA ACN/MARTÍ SANTIAGO
.

RIERA D'AIGÜES FECALS

1. Estat que presenta la riera on s'aboca l'aigua residual de la urbanització.

2. Claveguera construïda per impedir la inundació d'una zona boscosa a prop de la urbanització. La canonada de sortida està situada sols a 50 metres.

3. Zona de la urbanització que s'inunda quan plou i on van començar a aparèixer les rates.

4. Piló de sorra per impedir la filtració d'aigua fecal en uns terrenys adjacents a la urbanització.

La Fiscalia de Medi Ambient ha presentat una querella als jutjats d'Arenys de Mar en la qual acusa d'un delicte ecològic l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, i el regidor de Medi Ambient, Carles Aulet, tots dos de CiU. Segons va avançar El Periódico, la Fiscalia els considera partícips de la contaminació de la riera de la vall Lloparda, ja que haurien permès l'abocament de les aigües fecals de la urbanització Terra Brava, on hi ha més de 350 habitatges.

L'alcalde de Tordera assegura que se n'ha assabentat per la premsa però que li consta que el jutjat "encara no ho admès a tràmit perquè no tenim cap notificació de l'assumpte".

El president de l'Associació de Propietaris, Antonio Díaz, assegura que des de l'any 1988 estan demanant a l'Ajuntament que construeixi "una depuradora o un col·lector". Díaz afegeix que a l'estiu "l'olor és insoportable. A més, quan els forestals van netejar la zona per prevenir els incendis les rates van començar a venir a les cases i aquest any també hem tingut el mosquit tigre".

L'Agència Catalana de l'Aigua, que està construint una depuradora entre Pineda de Mar i Tordera, ja n'ha previst la construcció d'una altra dins la urbanització per asolucionar el problema dels veïns. L'alcalde assegura que estarà "construïda el 2009 perquè és una obra fàcil i anirà ubicada on hi ha la sortida actual d'aigües fecals".

De moment, els residents d'aquesta urbanització aboquen directament les aigües residuals a la riera que tenen just al costat de les cases que ocupen el carrer Pío Baroja. A part, l'any passat, l'Ajuntament va barrejar les canonades d'aigües fecals i aigües pluvials que van a parar damunt un mateix fossat que disposa d'una canonada que aboca l'aigua directament a la riera. La canonada està situada en una parcel·la que actualment està en venda i sense edificar al mateix carrer Pío Baroja.

Antonio Díaz, d'altra banda, també es lamenta que quan plou hi ha una zona de la riera que queda negada d'aigua fecal.

Aquesta zona és una de les dues sortides d'emergència que té la urbanització.
.
.......................................................................

El PSC de Tordera, demana la dimissió de l’alcalde, imputat per delicte ecològic.
Ràdio Palafolls 9/12/08

El Partit Socialista de Tordera, a l’oposició al consistori, ha demanat la dimissió de l’alcalde de la població, Joan Carles Garcia, i del regidor de Medi Ambient, Carles Aulet, per la mala gestió ambiental realitzada al municipi aquests darrers anys.

RP ja us informava la passada setmana que la Fiscalia de Medi Ambient de Catalunya acusa al regidor i també a l’alcalde de Tordera de la contaminació d’una riera.

Segons el fiscal, haurien permès abocaments d’aigües brutes a la riera de la vall Lloparda de la urbanització Terra Brava, una urbanització on hi ha més de 350 habitatges. Pel PSC, és lamentable que el nom de Tordera surti als mitjans de comunicació per un presumpte delicte ecològic i recorda que en nombroses ocasions, la formació ja havia denunciat abocaments a la zona de Terra Brava.

Des de l’equip de govern, es manté el silenci després de les declaracions d’Aulet a RP, mentre els serveis jurídics del consistori recorden que la denúncia encara no ha estat admesa a tràmit

........................................................
Trobareu notícies publicades anteriors aquí...

Més sobre la fiscalia i Tordera 5/12/08…

Notícia 1/12/08... El FISCAL DELEGAT DE MEDI AMBIENT ACUSA L’ALCALDE DE TORDERA JOAN CARLES GARCIA I EL REGIDOR CARLES AULET D’UN DELICTE ECOLÒGIC.