dissabte, 27 d’agost del 2016

Arenys de Mar i Caldes d'Estrac estudien crear una platja per a gossos a la Musclera 27/8/2016 Ràdio Arenys

Arenys de Mar i Caldes d'Estrac estudien crear una platja per a gossos a la Musclera
Ràdio Arenys 27/8/2016
Per: Eduard Mas


L’Ajuntament d’Arenys ha iniciat converses amb l’executiu de Caldes d’Estrac perquè en una zona de la platja de la Musclera s’hi pugui accedir amb gossos, i banyar-se, a qualsevol hora del dia. L’alcaldessa Annabel Moreno considera que si els dos consistoris unifiquen esforços i comparteixen despeses, la iniciativa es podria posar en marxa l’estiu vinent.

I és que emportar-se el gos perquè gaudeixi d’una estona de sol i platja és una experiència que cada cop més els municipis del Maresme entenen com un servei a facilitar als usuaris. Molts pobles s’estan emmirallant amb Sant Pol, que aquesta setmana ja ha anunciat que mantindrà l’única platja de la comarca on, ara per ara, s’hi pot anar amb animals. La prova pilot que l’Ajuntament de Sant Pol va engegar al juny ha obtingut una gran resposta. Tot i l’oposició d’alguns veïns de les urbanitzacions més properes, la regidora de Medi Ambient de Sant Pol, Verònica Martí, afirma que s’ha demostrat que hi havia una demanda real. A la platja de les Banyeretes s’hi han posat cartells demanant als propietaris dels animals que facin un bon ús de l’espai. També hi ha papereres pels excrements i una dutxa pels animals. I es fan controls exhaustius. A Sant Pol, els caps de setmana d’aquest estiu poden passar fins a un centenar d’animals per la platja habilitada.

Vist l’èxit, Arenys i Caldetes estudien, traslladar l’experiència a la platja de la Musclera. En declaracions al Punt-Avui, Annabel Moreno recorda que al nostre municipi els gossos ja tenen un horari ampli per passejar per la sorra: de les vuit del vespre a les vuit del matí. De fet, estava previst que fos de les vuit del vespre a les set del matí,  però el govern municipal va accedir a principis de juliol a les peticions de molts arenyencs que demanaven poder tenir una hora més. Laia Martín, regidora de Medi Ambient, recorda que s’havia decidit aquest horari per compatibilitzar-ho amb la neteja que es duu a terme al matí. Després de les demandes, i de poder garantir que la platja quedaria neta igualment, finalment es va ampliar l’horari.

El regidor de Sanitat, Carles Sala, recorda que els amos dels gossos han de vetllar perquè els animals no causin molèsties a la resta de persones prenent mesures precaucions necessàries com ara portar-los lligats. A més, també es recorda la obligació de recollir els excrements tant de la sorra de la platja com del passeig, ja que si no se’ls pot sancionar entre 750 i 3.000 euros, seguint el que estableix la normativa de l’ordenança municipal de tinença d’animals domèstics. La temporada d’estiu d’accés a les platges pels animals a Arenys de Mar durarà fins al 16 de setembre.