dilluns, 22 d’agost del 2016

Santa Susanna organitzarà la Festa al Cel l'any que ve. El Tot Mataró i Maresme 22/8/2016

Santa Susanna organitzarà la Festa al Cel l'any que ve
El Tot Mataró i Maresme 22/8/2016

El sector hoteler i l'Ajuntament intentaran canviar-la de dates, fora de la temporada turística


La Festa al Cel es mantindrà al Maresme tot i que aquest 2016 no es farà. Serà l'any que ve, el 2017, que Santa Susanna prendrà el relleu de la capital i organitzarà aquest festival aeri, considerat com un dels més importants que es fan al sud d'Europa. Després de la polèmica decisió de l'Ajuntament de Mataró de renunciar a l'organització de l'acte a dos mesos de la seva celebració, l'organització va negociar amb diferents ajuntaments de l'Alt Maresme arribant a un principi d'acord amb Santa Susanna però per l'any 2017. L'edició d'aquest 2016, doncs, es perd però ja s'està treballant en bona entesa per a la propera Festa al Cel.

Els plans de Santa Susanna passen per canviar de dates la Festa al Cel, situant-la fora de la temporada turística. D'aquesta manera, els mesos de maig o octubre es posaran sobre la taula per part d'una localitat que vol situar aquesta aposta per ampliar les dates de màxima ocupació hotelera i turística.

Segons va avançar 'La Vanguardia'  l'Ajuntament del municipi compta amb la col·laboració econòmica del sector turístic, que està disposat a assumir part de la despesa. No obstant això, es retallarà el pressupost inicial, xifrat en 500.000 euros. S’haurien suprimit partides com el lloguer de la senyal de televisió o el cost de tancar la via del tren, que fins ara havia de fer Mataró per qüestions de seguretat. Es calcula que el pressupost rondarà els 200.000 euros i que els hotelers aportaran 5,5 euros per persona i dia dels visitants que acudeixin als seus establiments atrets pel festival aeri.



El Gremi d'Hosteleria del Maresme també veu precipitat acollir la Festa al Cel aquest 2016
Ràdio Pineda 18/8/2016

Edició a Mataró. Foto: www.martv.tv

El president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, el pinedenc Jordi Noguera, creu que el sector hoteler veu amb bons ulls que la Festa del Cel pugui ser acollida a l'Alt Maresme, però coincideix amb els ajuntaments en no precipitar-se a celebrar-ho aquest any. Jordi Noguera ha dit que 'era inviable celebrar-ho el proper mes de setembre'. L'Ajuntament de Santa Susanna s'ha interessat en acollir la festa a la platja però també admet que fer-ho aquest any era precipitat i per això es prepararà per l'any vinent.

El suport del sector hoteler i dels espònsors serà clau per poder acollir la festa. També s'ha proposat celebrar-la el mes de maig o el mes d'octubre, fora de la temporada d'estiu. Els hotelers de Santa Susanna i l'Ajuntament es reuniran per prendre una decisió.