dijous, 2 de març del 2017

Algunes notícies per llegir 1 i 2/3/2017...

L'Ajuntament de Calella no tenia permís per abocar
El Punt Avui 2/3/2017

El torrent de les Basses al costat del pàrquing del far Foto: T.M.

T.MÁRQUEZ - CALELLA
L'abocament de runa reciclada que l'Ajuntament de Calella va fer al pàrquing del far no tenia el permís corresponent de l'ACA. L'entitat va confirmar ahir que el consistori no havia cursat la pertinent sol·licitud obligada perquè l'actuació afecta la franja de protecció de cent metres als dos marges del torrent de les Basses. En aquest sentit, l'informe elaborat pels tècnics que van visitar la zona divendres passat, arran de la denúncia presentada pel grup municipal d'ICV-EUiA, recull la demanda de l'ACA que el consistori “legalitzi la situació actual” i presenti tota la documentació corresponent, que serà revisada per l'ens. Fonts del consistori van assegurar ahir que no havien rebut cap notificació de l'ACA.


Ràdio Palafolls 1/3/2017


La farmacèutica defensa que els compromisos socials són part de la seva política d’empresa i que ja col·laboraven amb entitats i l’Ajuntament prèviament a la polèmica planta de biogàs.

En un escrit, el grup d’ERC de Palafolls apuntava que el govern s’havia posat al costat de la farmacèutica i que havia fet seva la defensa de la planta de biogàs. A més, veuen interessos entre el pagament de lloguer de la Nau d’entitats que afronta Bioibérica amb la defensa que fa el govern del canvi de planejament urbanístic que ha de permetre la construcció de la planta. La farmacèutica assegura que compta amb el certificat de responsabilitat social corporativa i defensa que forma part de la política d’empresa intentar ajudar a col·lectius de la zona.

Tant l’empresa com el govern local han negat qualsevol tipus de relació i d’interessos entre el compromís social de Bioibérica i la defensa de la planta. De fet, Bioibérica ha col·laborat amb 70 mil euros amb la construcció del local Respir per la gent gran, assegura el govern, “sense res a canvi”.

A l’escrit, ERC lamentava la “manca de transparència” i que encara no se’ls hagués facilitat el projecte de la planta que es vol fer a Palafolls.

La companyia assegura que no hi ha cap inconvenient en facilitar la documentació, per la qual cosa ja l’han posat a disposició de l’Ajuntament. Apunten, però, que és l’administració local la que l’ha de posar a disposició de la resta de partits. El govern manté, però, que la gestió ha sigut el més transparent possible i han recordat la visita a una planta d’Alemanya i la sessió informativa amb un tècnic i expert en biogàs de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El govern reconeix que compta amb aquesta documentació, però nega que en cap cas es tracti d’un projecte, ja que fins que no s’aprovi el canvi de planejament no es redactarà el definitiu. L’executiu local ha il·lustrat l’explicació amb la construcció del Consum, on inicialment s’hi havia projectat immobles. Apunten que el projecte no es va redactar fins que es va incloure l’ús del supermercat en el planejament i que aleshores l’empresa interessada va ser quan va redactar el projecte.

Es preveu que el debat sobre el canvi urbanístic es porti al proper ple ordinari de finals de març, pel que asseguren que abans de la sessió es farà una reunió entre veïns i l’oposició per facilitar-los aquesta documentació.


Recupero...


Bioiberica SAU 28/1/2016