dimecres, 1 de març del 2017

Sobre els càmpings de Blanes 1/3/2017

L’Ajuntament de Blanes ajorna pel proper dilluns el ple extraordinari per tractar les sancions dels càmpings
Ajuntament de Blanes 1/3/2017

En la Junta de Portaveus celebrada ahir dimarts es va decidir incloure un tercer punt a l’ordre del dia de la sessió extraordinària, que es dictaminarà en Comissió Informativa

Finalment, el ple extraordinari que s’havia convocat pel dijous d’aquesta setmana, 2 de març, s’ha ajornat perquè tingui lloc el proper dilluns dia 6 a la mateixa hora, les 7 de la tarda. Així ho ha decidit l’Ajuntament de Blanes després de la reunió celebrada aquest passat dimarts a la tarda-vespre, la Junta de Portaveus on participen els representants de totes les forces polítiques municipals del consistori.


nicialment, els dos únics punts que s’havien de debatre són els què van quedar sobre la taula en el ple ordinari del passat dijous 23 de febrer: dues sancions econòmiques que l’Ajuntament de Blanes vol imposar a dos càmpings del municipi. Les multes són per haver comès sengles infraccions urbanístiques molt greus, consistents en l’execució d’una activitat i ús urbanístic continuat d’ampliació dels respectius establiments d’allotjament. D’una banda, es vol sancionar amb 1.500.000 € el Càmping Bella Terra, i de l’altra amb 20.604’05 € el Càmping El Pinar.

Nou punt a incloure al Ple Extraordinari del dilluns 6 de març

El nou tema que es vol debatre en la sessió plenària extraordinària del proper dilluns tractarà sobre la restitució de l’espai físic alterat durant aquests anys per l’activitat de càmping. Afecta de manera exclusiva als càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa, perquè la societat Xops S.L. –del càmping El Pinar- ja ha complert aquest apartat i ha abonat la corresponent sanció.


La Comissió Informativa que tindrà lloc el vespre d’aquest dijous 2 de març haurà de dictaminar sobre els tres punts que s’inclouran a la sessió plenària. Un cop complert aquest tràmit, es convocarà de nou el Ple Extraordinari perquè aquesta vegada tingui lloc el dilluns 6 de març, com dèiem, a l’hora habitual, les set del vespre.

En cas que el ple de l’Ajuntament de Blanes aprovi aquest tercer punt que es vol incloure a l’ordre del dia, continuarà la tramitació dels expedients, obligant als propietaris dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa al cessament de l’ús de les instal·lacions aixecades en espais no admesos en el planejament urbanístic actual. Això no implica que hagin de tancar l’activitat, però sí que immobilitza bona part de les seves instal·lacions.


El Punt Avui 1/3/2017

L'assemblea del partit va votar que no accepta la proposta de l'equip de govern per un marge molt estret de vots

Les instal·lacions del càmping Bella Terra Foto: QUIM PUIG.

N. FORNS - BLANES
L'assemblea de militants d'ERC de Blanes va votar no a la possible regularització de les ampliacions il·legals dels càmpings. El marge va ser ajustat (dos o tres vots de diferència, segons va explicar el regidor republicà Albert Sanz), però malgrat tot condiciona la posició d'ERC dins l'equip de govern. A diferència de la resta de socis (PSC, PDeCAT i PP), ERC votarà que no a qualsevol proposta de POUM que regularitzi la situació dels càmpings. L'oferta per regularitzar els càmpings en el POUM estava vinculada a una inversió per part dels càmpings en millores a la zona (bàsicament la construcció d'una rotonda i un vial nou). Malgrat la negativa actual, Sanz no va descartar que si hi ha altres millores es pugui canviar d'idea: “Vam dir que tal com està presentat ara, votaríem que no, però si es presenta d'una altra manera, amb alguna altra millora per al municipi, potser podríem tornar-ho a presentar a l'assemblea.” La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va explicar la setmana passada que la proposta del nou POUM no es portaria a ple aquesta setmana. En canvi, es tornaran a votar en el ple de dijous les sancions a dos càmpings, després que en el ple de la setmana passada es va deixar aquest tema sobre la taula.